Életet mentett a szolgálaton kívüli rendőr Gergelyiugornyánál

2020. 07. 11., szo - 14:32
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának főügyeletese példásan koordinálta a Tiszából mentést.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett bejelentés a Hívásfogadó Központtól 2020. július 10-én 19 óra 47 perckor, mely szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Barabási Határrendészeti Kirendeltség állományában dolgozó kolléga észlelte, hogy a gergelyiugornyai Tisza-híd alatt egy férfit sodor a folyó. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője azonnal intézkedett, hogy a mentőszolgálatot és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységét a helyszínre irányítsa.

A bejelentőnek, Bordás László rendőr őrmester úrnak hatalmas erőfeszítések árán sikerült a folyón sodródó, később egy uszadékban megkapaszkodó férfit a csónakjába emelnie, akit később a mentőszolgálat munkatársai a kórházba szállítottak. A bátor manőver a folyó erős sodrása miatt rendkívül veszélyes volt és nagy összpontosítást igényelt a hős munkatárstól!

Skultéti Attila r. őrnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központ főügyeletese ugyancsak magas színvonalú munkavégzésről tett tanúbizonyságot, ami során végig telefonon irányította és koordinálta a Gergelyiugornyánál tevékenykedő egységek szakmai munkáját.

A mentési tevékenység során tanúsított együttműködés példaértékű volt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság között, és köszönet illeti társszerveinket a magas szintű, elhivatott munkavégzésért!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam