Fokozott ellenőrzés a turizmussal érintett területeken

2019. 08. 21., sze - 15:34
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A megelőzés jegyében ellenőriztek a rendőrök a Tisza-tónál és a nagy forgalmú utaknál.

A turisztikai idényben 2019. augusztus 16. és 2019. augusztus 18. között közlekedésrendészeti és közbiztonsági-bűnügyi ellenőrzést tartottak a rendőrök Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (TKKB) elnöke által meghatározottaknak megfelelően, a bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, az elkövetők felkutatása és a közlekedés biztonsága érdekében hajtották végre az összehangolt ellenőrzést.

A rendőrök jelen voltak földön, vízen és levegőben is. A kiemelt utakon a közlekedésbiztonság megteremtése volt a cél. A vízirendőrök a szabályok betartására hívták fel a figyelmet, míg a Készenléti Rendőrség helikopterének személyzete a 4-es számú főközlekedési út és a Tisza-tó légi megfigyelésében működött közre.

A rendőri erők mellett polgárőrök, közterület-felügyelők, a Kormányhivatal és a  Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai is részt vettek a három napos ellenőrzésben.

A nyárnak azonban még nincs vége. A szünidő még egy hétig, a meleg időjárás lehet még tovább tart. Sokan utaznak és nyaralnak még. Fontos, hogy a szezon végén is tartsák be az írott és íratlan szabályokat. A közlekedésben nem megengedett a figyelmetlenség, és a súlyos szabályszegés pedig tragikus következményekkel járhat. A gyermekek, úszni nem tudók felé se lankadjon a figyelmük, mindig csak felügyelettel engedjék őket vízbe! Nyaralásuk során vigyázzanak értékeikre, szállásukat mindig zárják!

Legyen további szép nyaruk a Tisza-tónál és környékén!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő egy kamionon

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.