Fokozott figyelem a turisztikai szezonban

2021. 06. 03., cs - 17:16
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök Heves megye több helyszínén tartanak visszatérő ellenőrzést a társszervekkel közösen az idegenforgalmi szezonban.

Heves megye, azon belül leginkább Eger és Gyöngyös környéke valamint a Tisza-tó is kiemelt turisztikai célpontként szerepel a pihenésre, aktív kikapcsolódásra vágyók térképén. Ennek megfelelően az érintett területeken megnövekszik mind a gépjárműforgalom, mind pedig a tömegközlekedést igénybe vevők létszáma.

 

A Heves megyei rendőrök - ahogy teszik ezt minden évben - idén is kiemelt feladatként kezelik nemcsak a térségbe látogatók, hanem az ott élők személy és vagyonbiztonságának biztosítását.

Ennek megfelelően az egyenruhás állomány 2021. június 1-től naponta, úgynevezett mozgóőri szolgálatot lát el az említett nagyvárosok vonat- és buszpályaudvarain, belvárosi övezeteiben továbbá - leginkább a hétvégi napokon - a Tisza-tó menti strandokon is.

 

Az esetenként társhatóságokkal kiegészülő szolgálat során a gyalogos járőrök jelenlétükkel elsősorban megakadályozzák a jogsértő cselekményeket, szükség esetén intézkednek valamint segítő-útbaigazító jellegű tevékenységükkel is segítik az állampolgárokat.

 

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a lehetőségekhez mérten tegyenek meg mindent a vagyontárgyaik megóvása érdekében:

-          strandra csak a legszükségesebb tárgyakat vigyék, használják az értékmegőrzőt,

-          gépjárműben ne hagyjanak látható helyen értéktárgyakat,

-          kerékpárjukat lezáratlanul néhány percre se hagyják őrizetlenül,

-          pénztárcájukat, mobiltelefonjukat ne feltűnő, idegenek számára is könnyen hozzáférhető helyen tartsák ( pl. ne farzsebben vagy táska tetején…) !

 

 

Amennyiben ezek ellenére is jogsértés áldozatává válik, vagy ilyet észlel, kérjük haladéktalanul értesítse a 112-es segélyhívón a rendőrséget vagy forduljon személyesen a közelben tartózkodó rendőrjárőrhöz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Meghalt a sofőr

Teljes szélességében lezárták a 4616-os út balesettel érintett szakaszát Abony térségében.

 

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

 

Engedély nélkül vezettek

A rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek két férfit, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkeznek.

 

Csiribí-csiribá

A Pest megyei rendőrök újabb veszélyes karavánokat tüntettek el a forgalomból.