Szünidei tanácsok - hogy a nyár valóban gondtalan legyen

2020. 07. 09., cs - 13:04
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai a nyári szünidőre a szülőknek.

Míg a nyári szünidő a gyerekeknek a gondtalanságot, a kikapcsolódást és az élményeket kínálja, addig a szülőknek gondoskodni kell az önfeledt vakáció biztonságáról.  Annak érdekében, hogy a nyári hónapok is úgy teljenek el, hogy az iskolakezdésnél egyik nebulónak se kelljen kellemetlen nyári élményekről beszámolnia, kérjük a szülőket, fogadják meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait, továbbá beszélgessenek gyermekeikkel arról, miért fontosak az alábbi ajánlások:

Ha a gyermek egyedül van otthon:

  • Figyelmeztesse gyermekét, hogy mindig legyen óvatos az idegenekkel, és soha ne engedjen idegent a lakásba!
  • Tanítsa meg vele, hogy baj esetén a 112-es segélyhívó számot tárcsázza, illetve ismerje, tudja, szülei telefonszámát is!

Ha táborozik:

  • Ne bízzon a gyermekére nagyobb mennyiségű készpénzt!
  • Hívja fel gyermeke figyelmét arra, hogy táborban a lakáskulcsát, pénztárcáját, értékeit soha ne hagyja őrizetlenül!

Ha valahová mennie kell a gyermeknek:

  • Gondoskodjon arról, hogy a gyereknél legyen olyan irat, amelyből megállapítható a kiléte és a szülők elérhetősége!
  • Hívja fel a figyelmét, hogy mobiltelefonját ne vegye elő az utcán! A közlekedésnél a közlekedőkre koncentráljon, ne a telefonjára!
  • Figyelmeztesse gyermekét, hogy ne szálljon be ismeretlen autóba!
  • Ha valamilyen esti programban szeretne a gyermeke részt venni, oda lehetőleg csoportosan vagy idősebb személy kíséretében menjen!
  • Hívja fel rá a figyelmét, hogy mindig tartsa magát a szülőkkel megbeszélt időponthoz, hiszen a csavargásnak könnyen rossz vége lehet!

A nyári hónapokban fokozottan figyeljünk gyermekeinkre, szánjunk figyelmet arra, hogy napi élményeit megossza velünk! Mutassunk nekik jó példát a közlekedésben is!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

A járda nem a kerékpárosoké!

A múlt héten végrehajtott ellenőrzés tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposváron a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, illetőleg azokat szándékosan hágják át.

 

Gyászhír

Életének 73. évében elhunyt Kopasz Árpád nyugállományú rendőr dandártábornok.

 

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfiak őrizetben

A békéscsabai rendőrök Békésen elfogtak két férfit, miután egyikük egy szatyorban közel fél kilogramm kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket adott át a másiknak. Órákkal később a békési rendőrök egy harmadik férfit is előállítottak, aki a gyanú szerint vásárolt a párostól, majd az anyagot továbbértékesítette.