Több tucat gyorshajtó pár óra alatt

2019. 07. 05., p - 13:34
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a Tisza-tóhoz vezető 33-as számú főúton összehangolt sebességellenőrzést végeztek.

A Tiszafüredi Rendőrkapitányság rendőrei a szomszédos Füzesabonyi és Hevesi Rendőrkapitányság járőreivel közösen ellenőrizték a 33-as számú főúton közlekedő gépjárművek sebességét.

A rendőrök az ellenőrzés négy órás időtartama alatt 26 esetben intézkedtek gyorshajtás miatt.

Hosszú évek óta a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás, amely számos esetben tragikus kimenetelű helyzetet teremt. A rendőrség a sebességtúllépések és a közlekedési balesetek visszaszorítása érdekében rendszeres sebességellenőrzést végez. A közlekedők a továbbiakban is számíthatnak  a Tisza-tónál összehangolt rendőri ellenőrzésekre.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a sebességhatárok be nem tartása potenciális balesetveszélyt hordoz magában. A gyorshajtó járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik!

A rendőrség célja, az életveszélyes helyzetek megelőzése, a szabályszegők közlekedésből való kiszűrése és ezáltal a balesetek megelőzése, nem a bírságok kiszabása.

Kérjük a közlekedőket, tartsák be az előírt sebességet!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy fiatal pár az elkövető

A 22 éves férfinak és 18 éves élettársának közel tucatnyi lopásért kell felelnie. A kecskeméti rendőrök a tegnapi napon elfogták és őrizetbe vették a duó mindkét tagját.

 

Embercsempész Csongrád-Csanád megyében

Embercsempészés miatt indult eljárás egy német tartózkodási engedéllyel rendelkező szír állampolgár ellen aki, négy illegális migránst próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.