Összehangolt munka

2018. 08. 10., p - 14:00
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A tiszai vízirendőrök szervezésében mentési gyakorlatot tartottak Tiszafüreden.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kiskörei Vízirendészeti Rendőrőrse az Országos Polgárőrszövetség tiszafüredi vízi tagozatával, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság tiszafüredi kirendeltségével és az Országos Mentőszolgálat munkatársaival közösen a vízen bajba jutott személyek és eszközök mentésének gyakorlatát hajtották végre 2018. augusztus 9-én Tiszafüreden, a Holt-Tiszán.

A vízirendőrökkel a Tourist Police programban közös szolgálatot ellátó mentőtiszt hallgatók is aktívan közreműködtek a közös segítségnyújtásban.

A mentési gyakorlatban kettő jet skivel, egy mentőhajóval siettek a bajba jutottak segítségére – akik természetesen csak a gyakorlat kedvéért estek a vízbe - a tiszafüredi helyszínen.  

Ezekre a gyakorlatokra azért van szükség, hogy a segítségnyújtás metódusára a szakemberek minél jobban fel tudjanak készülni, emellett fontos cél még a figyelemfelhívás és a tájékoztatás is.

 

Jelenleg másodfokú hőségriasztás van érvényben.  A nagy meleg miatt egyre többen látogatnak el a vízpartokra, keresik a felüdülést a fürdőhelyeken, szabad strandokon. Épp ezért kérjük, fogadják meg tanácsainkat, amelyekről itt bővebb információt találnak!  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempész rendőrkézen

Egy okmányok nélküli, magát szerb állampolgárnak valló női sofőr akart 14 migránst Ausztriába juttatni.

 

Kettőt egy csapásra

A győri rendőrök a bejelentést követő 24 óra alatt elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint két győrújbaráti házba is betörtek.

 

Újabb elfogás az M5 autópályán

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 58 éves szerb férfi ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Őrizetben a koszovói embercsempész

A 29 éves férfi öt illegális migránst szállított, mikor a Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton Bogyiszló térségében ellenőrizték.