Pályaválasztási nyílt nap Csopakon

2020. 01. 07., k - 10:14
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a rendőri hivatást népszerűsítették.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2020. január 6-án Csopakon, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) Alparancsnoki Továbbképző Központjában tartottak pályaválasztási nyílt napot a megye végzős középiskolásai részére. A résztvevőket Széll Zsolt rendőr alezredes, humánigazgatási szolgálatvezető-helyettes köszöntötte, majd a fiatalok tájékoztatást kaptak a rendészeti szakközépiskolákba történő felvételi eljárás menetéről, valamint azokról a személyi, egészségügyi, pszichikai és fizikai feltételekről, amelyek a jelentkezéshez szükségesek. A diákok a délelőtt folyamán betekintést nyerhettek az egyes rendőri szervek munkájába, illetve lehetőségük nyílt bűnügyi technikai, intézkedéstaktikai és fegyverzeti bemutatók megtekintésére. A hivatásos szolgálat iránt érdeklődőknek bemutatták a rendőrök kiképzésére szolgáló úgynevezett taktikai házat és a vállalkozó szellemű fiatalok egy-egy szituációs helyzetet is gyakorolhattak.

Az érdeklődők további információkat kaphatnak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán, a megye rendőrkapitányságain és rendőrőrsein, illetve a rendőrség honlapján.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Járvány idején sem ússzák meg

Az V. és a XIII. kerületi rendőrök a héten több betöréses lopás gyanúsítottját fogták el. A rendőrség a veszélyhelyzet mellett továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít a közterületek nyugalmára és a bűncselekmények felderítésére, megelőzésére.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.