Baleset az M1-es autópályán

2020. 07. 01., sze - 09:05
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Baleset miatt egy sávon halad a forgalom Ausztria felé, 49-es kilométerszelvénynél.

Személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt 2020. július 1-én 8 óra 35 perc körüli időben az M1-es autópályán a Győr felé vezető oldalon, a 49-es kilométerszelvényél, Óbarok térségében. A rendelkezésre álló adatok alapján három személygépkocsi ütközött össze, melynek során egy személy megsérült. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a belső forgalmi sáv lezárásra került, a forgalom a külső sávon haladhat. 

Kérjük a szabályokat betartva, óvatosan vezessenek!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hinni kell a gyereknek!

Monostoriné Vass Anikó nyugállományú alezredes Nagykátán született, pedagógus lett, majd 25 évet töltött el a rendőrségen, utóbb az Országos Rend­őr-főkapitányság gyermek- és ifjúságvédelmi referense volt. Néhány hónapja vonult nyugdíjba, a maga mögött hagyott évek tapasztalatairól és a jelen lehetőségeiről kérdeztük.

 

Ilyen volt

A  rendőrség centenáriuma alkalmából a Fortepan archívumának anyagát szemlézve mutatjuk be, hogyan szolgáltak a múltbéli idők zsarui.

 

Kiapadhatatlan tűz a tűzszerésznél

A Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat robbanóanyag-kereső kutyavezetői közül az egyetlen női tűzszerész üdítő színfoltja a férfitársaságnak. Ádám Zsófia őrmester korát meghazudtolva sokéves tapasztalatot szerzett a kutyázás terén, a tűzszerészismereteket pedig kiváló rajttal csipegeti fel.

 

Új egyenruha, régi hagyományok

Talán nincs ember, aki ne akarná tudni, mi zajlik a dísz­egység rendőreinek a fejében, amikor szabályos sorokban, mereven előrenézve menetelnek vagy mozdulatlanul állnak egy rendezvényen. Nyárilúd-tollas kalpagjukban, Kossuth-karddal a kezükben adják meg a méltóságát az ünnepnek és – ha úgy hozza a sors – a temetésnek is. Július elején 15 új díszegyenruhát kapott a Készenléti Rendőrség (KR) díszelgő alakulata. Farkas Gyula alezredes, vezénylő parancsnok a ruháról és a viselőiről is mesélt.

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.