Nem adott elsőbbséget

2018. 12. 03., h - 07:47
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Öt baleset történt a hétvégén Tolna megyében.

Egy személygépkocsi közlekedett 2018. december elsején 10 óra 20 perckor Tolnán, a Bajcsy Zsilinszky utcában a temető felé. Haladása során a kereszteződéshez érve nem adott elsőbbséget egy másik járműnek, és a két autó összeütközött.

A balesetben személyi sérülés nem történt, az eset körülményeit a Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Tolna megyében a rendőrök az elmúlt két napban további négy baleset helyszínén intézkedtek.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a megváltozott időjárási viszonyok még nagyobb odafigyelést igényelnek a közlekedés terén. Ezért elengedhetetlen, hogy:

  • Elindulás előtt tisztítsák meg az autójukat a hótól, a jégtől, hogy a kilátás minden irányba biztosított legyen! Ugyanez vonatkozik a világító berendezések láthatóságára is.
  • A jármű belső páramentesítő berendezéseit is ellenőrizék! Vezetés közben fontos, hogy az oldal irányból érkező gyalogosokat, kerékpárosokat és a többi gépjárművezetőt is észleljék.
  • Tartsanak nagyobb követési távolságot és az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek! Ezekben a hónapokban jellemzően sok a pályaelhagyással járó és a követési távolság nem megfelelő megválasztásából eredő baleset.
  • Minél hamarabb szereltessék fel a téli gumit járműveikre, mert 7°C alatt a nyári gumik tapadása nem biztonságos! 
  • A járművezetőknek is alkalmazkodniuk kell a megváltozott közlekedési környezethez, amely másfajta vezetéstechnikát igényel. Óvatosabban kell a jármű gyorsítását, lassítását végezni, a fékpedált különös gondossággal kell kezelni. Amennyiben lehetőség van rá, gázlevétellel és motorfékkel csökkentsék a jármű sebességét!
  • Tartózkodjanak a hirtelen kormánymozdulatoktól!
  • Javasoljuk, hogy cseréljék le a nyári ablakmosó folyadékot télire és az autóba készítsenek be jégoldó spray-t, jégkaparót és páramentesítőt.

Balesetmentes közlekedést kíván a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság!

…hogy mindenki hazaérjen!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csekkold le az úti okmányaidat!

Nem csak az úti okmány elvesztését vagy eltulajdonítását kell bejelenteni a hatóság számára, hanem az esetleges megtalálás tényét is.