Épületenergetikai korszerűsítés a Készenléti Rendőrségen

2016. 01. 04., h - 13:34

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében befejeződött a Készenléti Rendőrség IX. számú épületének energetikai korszerűsítése.

A Széchenyi 2020 program keretében meghirdetett KEOP-5.7.0./15-2015-0318 azonosítószámú, 46,91 millió forintos uniós támogatással elvégzett fejlesztés jóvoltából megújult a Készenléti Rendőrség 1101 Budapest, Kerepesi út 47-49. szám alatti központi objektum IX. számú épületének energetikai rendszere.

 

A munkálatok során korszerű hőszigeteléssel látták el az épület homlokzati falait, valamint megújították a lapos tető vízelvezetését és szigetelését is. Ugyancsak elvégezték a belső padozat talajnedvesség elleni szigetelését és a meglévő teherhordó falak utólagos vízszigetelését is, az elavult homlokzati nyílászárókat pedig korszerű, hőszigetelő üvegezéssel ellátott szerkezetekre cserélték.

 

A korábban használt gázkonvektoros fűtés helyett energiatakarékos központi fűtési rendszert alakítottak ki, amelynek köszönhetően mostantól kondenzációs gázkazán látja el hővel az ugyancsak újonnan felszerelt, korszerű lapradiátorokat. A felújítás része volt természetesen a kiszolgált elektronos hálózat modernizálása is, amelynek során a korábbiaknál takarékosabb és kellemesebb fényű világítótesteket szereltek az elavult fényforrások helyére.

 

A rendőrségi objektum energetikai korszerűsítése - amellyel párhuzamosan jelentős belső átalakításokat is elvégeztek az épületen - nemcsak a fenntartási és üzemeltetési költségeket csökkenti majd számottevően, hanem az intézmény dolgozói számára is a korábbinál jobb minőségű környezetet és így kedvezőbb munkafeltételeket biztosít.

 


Kapcsolódó oldalak