A törölköző nem értékmegőrző

2021. 08. 11., sze - 12:35
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonfüredi strandokon a belépőjegy mellé prevenciós felhívás is jár.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tevékenysége során a lehető legszélesebb körben propagálja a rendőrkapitányság illetékességi területére látogató turisták részére, hogy a balatoni fürdőzés közepette sem feledkezhetnek meg személyes értékeink védelméről.

Ennek keretében a város strandjain a megvásárolt jegy mellé színes bűnmegelőzési felhívás is jár, mely felhívja többek között a figyelmet arra, hogy a régen használt „törölköző-széf” hatékonysága már lejárt, és a bűnözők az ilyen könnyelműséget kíméletlenül kihasználva követnek el bűncselekményt. Érdemes tehát az értékmegőrzőkben elhelyezni az iratokat, a mobiltelefonokat és az egyéb értékeiket. A prevenciós kiadványok olyan hasznos tanácsokat is tartalmaznak, hogy a parkolás kezdetekor minden esetben ellenőrizzék, ne maradjon a gépkocsi utasterében értékes vagyontárgy, illetve ha kiszállnak az autóból, annak ajtajait zárják be és az ablakokat húzzák fel még akkor is, ha csak rövid időre távoznak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába próbálták újraéleszteni

Ráugrott a rendőrautóra, majd rosszul lett az intézkedés közben egy férfi a VIII. kerületben. A rendőrök megpróbálták újraéleszteni, közben mentőt hívtak, de a férfi életét már nem sikerült megmenteni.