Házhoz mentek a bűnmegelőzési szakemberek

2021. 08. 09., h - 10:47
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonlellei Napfény strandon várták az érdeklődőket.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2021. augusztus 6-án délután, a népszerű vagyonvédelmi programsorozat, a „Házhoz Megyünk” és a „Police Coffee” következő állomásán, a balatonlellei Napfény strandon várták az érdeklődőket.

A program célja, hogy vagyonvédelmi tanácsokkal, játékos feladatokkal hívják fel a gyermekek és felnőttek figyelmét egyaránt arra, hogy már minimális óvintézkedések megtételével is elkerülhetik, hogy bűncselekmény áldozatává váljanak.

A megjelentek újabb pecsétet szerezhettek a „Somogyi útlevélbe”-be is. A „Nyár, nyaralás, biztonság” címmel indított szezonális játék keretein belül a megyeszerte megrendezett bűnmegelőzési programokon legalább három pecsétet összegyűjtött gyermekek között a játék szervezői 2021. szeptember 3-án értékes ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

Zavartalan pihenése érdekében kérjük fogadja meg a rendőrség tanácsait!  

  • Csak a nyaraláshoz, pihenéshez elengedhetetlen felszerelést vigye magával.
  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, ékszereket, bankkártyát, iratokat hagyja otthon, vagy biztonságos helyen.
  • Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra.
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon látható helyen az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!
  • Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait és a kerítéskaput is mindig zárja be távozáskor!

Amennyiben mégis áldozattá válik, értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csak levezette a feszültséget

A 17 éves fiatal egy dorogi lakásban az ablakot betörve bement, majd több berendezést megrongált. A nyomozók őt gyanúsítottként kihallgatták.

 

Neki nem, de a rendőrségnek elég volt

Nem volt elég sör otthon, ezért ült autóba egy ittas férfi Tótkomlóson. Boltba ment, közben elsodort egy kerékpárost. A baleset után nem állt meg, nem segített a sérültnek. A rendőrségnek ennyi bőven elég volt ahhoz, hogy vádemelést javasoljon ellene.

 

Elfogták az embercsempészt

A rendőrök elfogtak egy cseh állampolgárt, aki 28 illegális migránst próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.