Nyári roadshow Balatonberényben

2021. 08. 15., v - 12:10
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Marcali Rendőrkapitányság munkatársai 2021. augusztus 11-én, a strandon tartottak bűn- és baleset-megelőzési, valamint áldozatvédelmi roadshow-t.

A szakemberek hasznos tanácsokkal, játékos feladatokkal hívták fel az érdeklődők figyelmét a nyár veszélyeire, a biztonságos fürdőzés szabályaira, a biztonságos gyalogos- és kerékpáros közlekedésre, valamint a tudatos, és felelősségteljes internet használatra. A megjelentek a 112–es segélyhívó szám használatával, valamint a néma segélykiáltás kézjelének megismerésével kapcsolatban is hasznos tanácsokat kaptak. A gyerekek sem távoztak üres kézzel, apró rendőrségi ajándékok leltek új gazdáikra a hétvége során.

Az előadók a "Házhoz megyünk" program keretében vagyonvédelmi tanácsokkal, játékos feladatokkal hívták fel az érdeklődők figyelmét arra, hogy már minimális óvintézkedések megtételével is elkerülhető az áldozattá válás. 

A rendőrségi szakemberekhez csatlakozott a Somogy Megyei Kormányhivatal Marcali Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály munkatársa, aki az egészség védelme érdekében adott hasznos tanácsokat.

 

Az értékek megóvása érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a következőket tanácsolja:

 

  • Távozáskor mindig zárja le kerékpárját! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!
  • Biciklijét lakatolja stabil tárgyhoz, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve!
  • Ha hosszabb időre kell otthagynia kétkerekűjét, eldugott helyek helyett válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül!
  • A könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okos eszközök) ne hagyja a kerékpáron!
  • Lakása, nyaralója udvarán se hagyjon lezáratlanul, vagy felügyelet nélkül biciklit. A kertkaput nappal is zárja be, éjszakára pedig a zárt tároló jelenti a még nagyobb biztonságot.
  • Regisztráltassa kerékpárját a BikeSafe program keretében, melyet a rendőrség díjmentesen végez!

Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, ne változtassa meg a helyszínt, és azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Neki nem, de a rendőrségnek elég volt

Nem volt elég sör otthon, ezért ült autóba egy ittas férfi Tótkomlóson. Boltba ment, közben elsodort egy kerékpárost. A baleset után nem állt meg, nem segített a sérültnek. A rendőrségnek ennyi bőven elég volt ahhoz, hogy vádemelést javasoljon ellene.

 

Elfogták az embercsempészt

A rendőrök elfogtak egy cseh állampolgárt, aki 28 illegális migránst próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.