Elfogtak egy embercsempészt Bács-Kiskun megyében

2021. 10. 16., szo - 18:30
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Őrizetbe veszik azt a belga férfit, aki négy illegális migránst szállított. A feltartóztatott határsértőket visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. október 16-án 17 óra 30 perckor az 51-es számú főúton Nagybaracska térségében megállítottak egy gépjárművet, amit egy 27 éves belga férfi vezetett. A rendőrök a járműben még négy külföldi férfit találtak, akik valamennyien indiai állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a sofőr a határsértőket át akarta vinni az országon, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfit előállítják, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pillanatokon múlt a tragédia

Alkohol hatása alatt közlekedett autójával az a 21 éves férfi, aki balesetet szenvedett, majd kigyulladt a járműve. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Védett villamosok

Folytatódik a közösségi közlekedési járatok ellenőrzése Budapesten. A rendőrök ezúttal a 3-as, 62-es és a 62/A villamosok vonalára koncentráltak.