Kőbányán is „Házhoz mentek” a budapesti rendőrök

2017. 08. 08., k - 21:35
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Újabb állomásához érkezett az országos „Házhoz megyünk!” program Budapesten 2017. augusztus 8-án. Ezúttal Kőbányára látogattak a BRFK Bűnmegelőzési Osztály munkatársai.

A program kiemelt helyszínén a Kőrösi Csoma sétányon, a posta előtti területen 10 és 14 óra között várták információs pontjukkal a bűnmegelőzési szakemberek a kerület lakóit. A „Házhoz megyünk!” sátránál a vagyonvédelmi tanácsokon kívül többek között áldozatvédelem, családon belüli erőszak, internetbiztonság és drogprevenciós témákban érdeklődhettek a programra látogatók. A lakosok az iskolán belüli bűnmegelőzési programokkal kapcsolatban is kérhettek felvilágosítást. A program másik, „BikeSafe” elemének részeként a kerékpárral érkezőknek biztosították az ingyenes regisztrációt. A rendezvényre látogatók a hasznos információkon túl, bűnmegelőzési témájú szóróanyagokkal, valamint apró ajándékokkal térhettek haza.

A rendezvény részeként a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban Koós Judit c. r. őrnagy, a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója tartott a kerület iskolái által működtetett napközis táborban részt vevő gyerekeknek preventív jellegű játékos előadást, foglalkozást. ​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Orsós János

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik az 51 éves férfi eltűnése kapcsán.

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kilenc ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év tizenhatodik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Rendőrkézen a betörő

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vettek egy 49 éves budapesti férfit, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Bűnmegelőzési programok nyugdíjasoknak

A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai a Mátrix Projekt keretében folyamatosan tartanak előadásokat az online csalások megelőzéséről.

 

Sikertelen próbálkozás

Újabb körözött autót szűrtek ki a forgalomból a magyar rendőrök Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen.