A láthatóság életet menthet

2016. 09. 22., cs - 08:31
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Fokozott figyelemre hívja fel a Szekszárdi Rendőrkapitányság az idős személyek figyelmét a közlekedés terén.

Közlekedési baleset történt Szekszárdon, a Venyige utca és a Zengő utca kereszteződésében 2016. szeptember 16-án 7 óra 50 perckor. A balesetben egy személygépkocsi hátramenetben közlekedett, melynek során nem észlelte, hogy egy gyalogos halad mögötte. Az autó az idős nőt elgázolta, aki a kórházba szállítást követően életét vesztette.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a gyalogosan haladó, idős személyek figyelmét, hogy fokozott elővigyázatossággal közlekedjenek, és csak a kijelölt gyalogátkelőhelyeken menjenek át az úton.

Az úttestre csak abban az esetben lépjenek le, ha meggyőződtek róla, hogy nincs jármű a közelben, illetve az olyan távolságra van, hogy biztonsággal, nagyobb sietség nélkül is átérhetnek a túloldalra.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy ha sötét színű ruházatot viselnek, kevésbé lesznek észlelhetőek a gépjárművezetők részéről. A téli időszámítás közeledtével egyre korábban sötétedik, így fontos, hogy még jobban ügyeljenek a láthatóságra.

Lényeges továbbá, hogy soha ne lépjenek ki autó, vagy tereptárgy takarásából az útra, és amennyiben nincs járda, szorosan az úttest szélén, a forgalommal szemben haladjanak.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Emberölés Polgáron

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a férfit, aki egy késsel támadta meg ismerősét.

 

Elfogás hét órán belül

A rendőrök őrizetbe vették azt a fiatalkorú fiút, aki megtámadott Miskolcon egy nőt, és elvette az értékeit.