„Biztonságosan közlekedni egy életúton”

2015. 04. 21., k - 16:33
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Magyar Autóklub országjáró programsorozatának győri állomásán a megyei rendőr-főkapitányság is képviselteti magát.

A Magyar Autóklub 2006-ban indította el a „Biztonságosan közlekedni egy életúton” elnevezésű országjáró programsorozatát. A három napos győri rendezvény célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a közlekedés veszélyeire és a szabályok betartásának fontosságára. Az ünnepélyes megnyitónak 2015. április 21-én, egy helyi hipermarket parkolója adott otthont.

Az eseményen Németh Lajos rendőr ezredes, megyei rendészeti főkapitány-helyettes ismertette a megye baleseti helyzetét, a baleset-megelőzési tevékenység szerepét és fontosságát. Hangsúlyozta, hogy a rendőrség kiemelt feladatának tekinti a fiatalabb korosztály biztonságos közlekedésre nevelését. A Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság számos programmal segíti a gyermekek közlekedési felelősségtudatának kiépítését.

A három nap alatt a szervezők elméleti és gyakorlati útmutatókat tartanak a gyerekeknek és felnőtteknek. A kilátogatók interaktív közlekedésbiztonsági oktatásokon is részt vehetnek, kerékpáros ügyességi pályán próbálhatják ki tudásukat valamint tesztelhetik a biztonsági öv szimulátort is.

Balesetmentes közlekedést kíván a Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem tudott elszámolni az oszlopokkal

Több, mint félszáz akácoszlopot vitt el az ásotthalmi erdészet területéről egy helybeli férfi. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Ruhatolvaj Szegeden

Egy szegedi bevásárlóközpont egyik üzletéből nadrágot vitt el egy makói fiatal. A gyanúsított ezután egy másik boltból is lopott, ekkor azonban tetten érték.

 

Török kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Baleset az M0-ás autóúton

Az M5-ös autópálya irányába tartó oldalon, a 26. kilométernél egy teherautó és egy személyautó ütközött össze.