„Biztonságosan közlekedni egy életúton”

2015. 04. 21., k - 16:33
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Magyar Autóklub országjáró programsorozatának győri állomásán a megyei rendőr-főkapitányság is képviselteti magát.

A Magyar Autóklub 2006-ban indította el a „Biztonságosan közlekedni egy életúton” elnevezésű országjáró programsorozatát. A három napos győri rendezvény célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a közlekedés veszélyeire és a szabályok betartásának fontosságára. Az ünnepélyes megnyitónak 2015. április 21-én, egy helyi hipermarket parkolója adott otthont.

Az eseményen Németh Lajos rendőr ezredes, megyei rendészeti főkapitány-helyettes ismertette a megye baleseti helyzetét, a baleset-megelőzési tevékenység szerepét és fontosságát. Hangsúlyozta, hogy a rendőrség kiemelt feladatának tekinti a fiatalabb korosztály biztonságos közlekedésre nevelését. A Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság számos programmal segíti a gyermekek közlekedési felelősségtudatának kiépítését.

A három nap alatt a szervezők elméleti és gyakorlati útmutatókat tartanak a gyerekeknek és felnőtteknek. A kilátogatók interaktív közlekedésbiztonsági oktatásokon is részt vehetnek, kerékpáros ügyességi pályán próbálhatják ki tudásukat valamint tesztelhetik a biztonsági öv szimulátort is.

Balesetmentes közlekedést kíván a Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalt a menetjegy vásárlásakor

A kunszentmiklósi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek a gyanúsítottja hamis irattal vásárolt kedvezményes vasúti menetjegyeket.

 

Garázdaság és rongálás

A kiskunhalasi nyomozók őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint 2018 decemberében és 2019 januárjában is garázdálkodott.

 

Lakásba törtek be

A salgótarjáni nyomozók egy 18 éves fiút vettek őrizetbe és gyanúsítottként hallgatták ki fiatalkorú társait.

 

Megvágta az arcát

A Bács-Kiskun megyei nyomozók őrizetbe vették azt a 44 éves férfit, aki a gyanú szerint egy láncfűrésszel sebesítette meg ismerősét.