„Élvezet” a kulturált borfogyasztás

2017. 06. 22., cs - 13:01
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kecskeméti Rendőrkapitányság országos szinten egyedülálló baleset-megelőzési programot indított.

Az ittasan vagy bódult állapotban történő vezetés mindenkit érintő súlyos döntés.  Az alkoholfogyasztás hátrányosan hat a vezetési képességre, ezért az a járművezető, aki ittasan ül a volán mögé, saját és mások életét is veszélyezteti. A Bács-Kiskun megyei rendőrök a balesetek megelőzése érdekében rendszeresen tartanak fokozott ellenőrzéseket az ittas állapotban és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt álló járművezetők kiszűrése,  az általuk elkövetett szabályszegések, bűncselekmények felfedése, illetve visszaszorítása érdekében. Emellett minden lehetőséget megragadnak, hogy egyéb fórumokon – többek között iskolákban, rendezvényeken, egyéb előadások keretében – felhívják a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire.

 

A Kecskeméti Városi Balesetmegelőzési Bizottság (VBB) 2017. évben is folytatja a 2016-ban megkezdett, komplex, átfogó propaganda tevékenységét. A kampány egyik hangsúlyos témája az ittas vezetés veszélyeinek a propagálása.

 

A kampány újabb elgondolással bővült, melynek keretében a megyeszékhelyi rendőrök felvették a kapcsolatot Koch Csaba borásszal, a Duna Borrégió soros elnökével. A kulturált borfogyasztás velejárója, hogy ittas állapotban senki ne üljön volán mögé. A közös elgondolás eredményeként egy figyelemfelhívó logó elhelyezésére került sor borospalackok címkéjén. Koch Csaba támogatásának köszönhetően az elképzelés megvalósult.

 

A kulturált borfogyasztást képviselő Koch borászat új termékeinek - Koch Frisch - valamennyi palackján megtalálható a logó. A cél a figyelemfelhívás mellett az, hogy a bort fogyasztók közössége keresse fel a www.elkerüles.hu internetes oldalt. A weboldal elérhetősége szintén olvasható a logón.

 

A kampányhoz a Hírös Gong Taxi is csatlakozott a VBB megkeresésére. A borosüvegen lévő matricák bemutatását, vagy az arról telefonnal készített fénykép bemutatását követően 10% kedvezménnyel szállítja otthonukba a szolgáltatást igénybe vevőket. A személyszállításra specializálódott társaság bevonásának elgondolását az adta, hogy a VBB szeretne közlekedési alternatívát biztosítani a lakosságnak, melyet kedvezményesen vehetnek igénybe.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy ittas állapotban ne vezessen gépjárművet! Ne feledjék: mindenkit hazavárnak!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Behívta, kifosztotta, elfogták

Sokkolóan rikító, a legmerészebb eklektikán is túlkiáltó enteriőrben vetkőztette majdnem pőrére áldozatát az izsófalvi gyanúsított.

 

Fokozott ellenőrzés az M1-esen

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott április 1-jén az M1-es autópályán. Földön és levegőben: az autópálya- és a forgalom-ellenőrzési alosztály munkatársai mellett az akcióhoz helikopteres támogatást adott a Készenléti Rendőrség.

 

Letartóztatásban a lengyel embercsempészek

A rendőrök Dunaföldvár belterületén ellenőriztek két magyar rendszámú teherautót, melyek közül az egyikben illegális migránsokat szállítottak, míg a másik jármű a csempész gépkocsi előfutójaként közlekedett.