Két ünnep között is biztonságosan

2013. 12. 29., v - 08:34
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessenek.

Várhatóan a hétvégi úrvezetők is bátrabban autóba ülnek a karácsony és szilveszter közötti időszakban. A kevesebb vezetési gyakorlattal rendelkezőkkel szemben nagyobb odafigyelést, toleranciát kell gyakorolnia az utakon közlekedőknek.

A meteorológiai tél ellenére az időjárás tavaszi képet mutat. A felmelegedés megterheli a szervezetet, dekoncentrálttá teheti a volán mögött ülőket.

 

A rendőrök a két ünnep között is fokozott létszámban lesznek jelen a közterületeken, hogy segíthessenek, hogy jelenlétükkel is figyelmeztessenek a szabályok pontos betartására. A közlekedés biztonságának és zavartalanságának biztosítása érdekében a rendőrség ezen időszakban is fokozottan ellenőrzi a közlekedési szabályok betartását, ezen belül kiemelt figyelmet szentel a sebességre, a szeszes ital fogyasztás tilalmára vonatkozó szabályok betartását.

 

A megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság óvatosságra int.

 

Legyenek türelmesek, óvatosak, körültekintőek. Különösen vigyázzanak a gyalogosokra, a kerékpárosokra, a közúti közlekedés legvédtelenebb képviselőire.

A kerékpárosoknak is célszerű járművük előírásszerű felszereltségét ellenőrizni. Az első- és hátsó lámpák, a hátul piros színű, nem háromszög alakú prizma, valamint a kerekekre az előírásoknak megfelelően felszerelt küllőprizmák mind a láthatóságukat segítik elő. A láthatósági mellény és a világosabb öltözet viselése fokozza biztonságukat.

A gyalogosoknak figyelembe kell venni azt, hogy a gépkocsik féktávolsága jelentősen megnő, ezért az úttestre való lelépés előtt mindig győződjenek meg annak veszélytelenségéről.

Az alapvető közlekedési szabályok betartásával minimálisra csökkenthetők a balesetek kockázatai és elkerülhetők a szabálytalan parkolásból, várakozásból adódó kellemetlenségek.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság felhívja az utakon közlekedő gépjárművezetők figyelmét, hogy maradéktalanul tartsák be a közlekedési szabályokat, legyenek körültekintőek és türelmesek.

 

Ne feledjék: „Mindenkit hazavárnak.”

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Békés megyéből

A rendőrök a román hatóság munkatársaival közösen tartóztattak fel a gyulai közúti határátkelőhelyen öt külföldi férfit, akik Romániából érkező kamionokban rejtőzködtek.