„SuliMoped” program: 53 diák szerzett vezetői engedélyt

2017. 06. 16., p - 13:25
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Az idei tanévben nyolc gyulai iskola 53 diákja kapott lehetőséget arra, hogy a „SuliMoped” program keretében tandíjfizetés nélkül szerezzen „AM” kategóriás vezetői engedélyt.

Az ORFK Országos Baleset – megelőzési Bizottsága 2013-ban indította el a „SuliMoped” programot. A kezdeményezés keretében 14. életévüket betöltött diákok szerezhetnek tandíjfizetés nélkül segédmotoros-kerékpár vezetésére jogosító engedélyt. Békés megyében elsőként Battonyán, a következő években pedig Okányban, Vésztőn, Nagyszénáson, Gádoroson és Békéscsabán volt erre lehetőség. A 2016/2017-es tanévben Gyula városának nyolc oktatási intézményéből 50 diák jelentkezhetett az ingyenes elméleti és gyakorlati oktatásra. A képzést lebonyolító Gyula TREND Autósiskola további három tanulónak biztosított lehetőséget arra, hogy a tanfolyamon részt vegyen.

A program ünnepélyes zárását 2017. június 16-án tartották a Gyulai Rendőrkapitányságon. A rendezvényen Hudák Pál r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese gratulált a diákoknak. Felhívta a figyelmüket arra, hogy a közlekedésben való részvétel felelősséget jelent. A balesetek megelőzése, saját és közlekedő partnereik biztonsága érdekében mindig be kell tartaniuk a közlekedési szabályokat. Az oktatók is köszöntötték tanítványaikat, megfogalmazták jó tanácsaikat. Ezt követően Pelleg József r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjével közösen átadták a diákoknak a vezetői engedélyeket, amelyek legfeljebb 50 köbcentiméteres segédmotor-kerékpár, illetve mopedautó vezetésére jogosítják fel a fiatalokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Tiszalökön

Az egyenruhások a rendezvény ideje alatt kötetlen beszélgetések során felhívták a gyerekek figyelmét a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre.

 

Lopott, csalt, garázdálkodott

Békéscsabán és Szegeden történt bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a rendőrség egy békéscsabai férfi ellen.

 

Lopás miatt keressük

Az angyalföldi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három férfi Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Színesfémet lopott

Éppen egy komlói telephelyről lopott alumínium lemezeket egy férfi, amikor összetalálkozott a tulajdonossal.