„SuliMoped” program: 53 diák szerzett vezetői engedélyt

2017. 06. 16., p - 13:25
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Az idei tanévben nyolc gyulai iskola 53 diákja kapott lehetőséget arra, hogy a „SuliMoped” program keretében tandíjfizetés nélkül szerezzen „AM” kategóriás vezetői engedélyt.

Az ORFK Országos Baleset – megelőzési Bizottsága 2013-ban indította el a „SuliMoped” programot. A kezdeményezés keretében 14. életévüket betöltött diákok szerezhetnek tandíjfizetés nélkül segédmotoros-kerékpár vezetésére jogosító engedélyt. Békés megyében elsőként Battonyán, a következő években pedig Okányban, Vésztőn, Nagyszénáson, Gádoroson és Békéscsabán volt erre lehetőség. A 2016/2017-es tanévben Gyula városának nyolc oktatási intézményéből 50 diák jelentkezhetett az ingyenes elméleti és gyakorlati oktatásra. A képzést lebonyolító Gyula TREND Autósiskola további három tanulónak biztosított lehetőséget arra, hogy a tanfolyamon részt vegyen.

A program ünnepélyes zárását 2017. június 16-án tartották a Gyulai Rendőrkapitányságon. A rendezvényen Hudák Pál r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese gratulált a diákoknak. Felhívta a figyelmüket arra, hogy a közlekedésben való részvétel felelősséget jelent. A balesetek megelőzése, saját és közlekedő partnereik biztonsága érdekében mindig be kell tartaniuk a közlekedési szabályokat. Az oktatók is köszöntötték tanítványaikat, megfogalmazták jó tanácsaikat. Ezt követően Pelleg József r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjével közösen átadták a diákoknak a vezetői engedélyeket, amelyek legfeljebb 50 köbcentiméteres segédmotor-kerékpár, illetve mopedautó vezetésére jogosítják fel a fiatalokat.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Cégektől csaltak ki pénzt

Nem létező eszközöket, gépeket kínáltak kedvező áron eladásra, így csalt ki országszerte cégektől nagyobb összegeket három férfi és egy nő. A Békés megyei rendőrök Szegeden fogták el őket.

 

Díjkitűzés: 200.000 forint a nyomravezetőnek

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 06010/2967/2017. bűnügyi számon nyomoz rablás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

 

Lopás miatt keressük őket

A rendőrök keresik azt a férfit és társát, akik egy rákospalotai dohányboltból több, mint százezer forint készpénzt loptak el.

 

A balesetek megelőzése a cél

A balmazújvárosi rendőrök a balesetek megelőzése érdekében továbbra is fokozottan ellenőrzik a járművezetőket.

 

Baleset az M7-es autópályán

Baracska térségében két gépjármű ütközött össze, ezért a Balaton irányába forgalomkorlátozás van érvényben. Torlódásra számítsanak a gépjárművezetők!

 

Erős a forgalom Röszkén

Megnövekedett a várakozási idő a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, a személyforgalomban. Az utazóknak két órát kell várakozniuk.