Bűnmegelőzés az adventi időszakban

2016. 12. 07., sze - 11:26
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya folytatja a 2016. november 28-án megkezdett adventi prevenciós figyelemfelhívó kampányát.

Az adventi időszakban a megye több nagyobb forgalommal bíró bevásárlóközpontjában is találkozhatnak az ünnepkörre készülődő állampolgárok bűnmegelőzés terén dolgozó rendőrökkel.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai 2016. december 6-án Szeged egyik legforgalmasabb bevásárlóközpontjában, és annak parkolójában hívták fel a lakosság figyelmét arra, hogy az áldozattá válás kockázata jelentősen csökkenthető néhány jó tanács betartásával.

A rendőrök a szóbeli tájékoztató mellett egy-egy figyelemfelhívó brosúrát is átadtak az érdeklődőknek. A szóróanyagok az autóban hagyott értéktárgyakkal, az ünnepeket és az utazásokat érintő vagyonvédelmi óvintézkedésekkel, valamint a kerékpárlopások megelőzésével kapcsolatban szolgáltak prevenciós jó tanácsokkal.  

A kampány célja, hogy az ünnepekre történő felkészülés biztonságban történjen, és minél kevesebben váljanak bűncselekmény áldozatává. Ennek érdekében az adventi készülődés időszakában a bevásárlóközpontokban, karácsonyi vásárokon és piacokon az egyenruhás rendőrök mellett civil ruhás nyomozók is vigyáznak a biztonságra, a társszervekkel együttműködve.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Öt pakisztáni férfi egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Kamionban bújt meg

Egy külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére.

 

Elfáradtak, ezért biciklit loptak

Vendégségből hazafelé tartva egy ruzsai ház melléképületéből lopott kerékpárokat egy szatymazi férfi és párja. A rendőrök Üllésen fogták el a feltételezett elkövetőket.