Bűnmegelőzés az adventi időszakban

2016. 12. 07., sze - 11:26
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya folytatja a 2016. november 28-án megkezdett adventi prevenciós figyelemfelhívó kampányát.

Az adventi időszakban a megye több nagyobb forgalommal bíró bevásárlóközpontjában is találkozhatnak az ünnepkörre készülődő állampolgárok bűnmegelőzés terén dolgozó rendőrökkel.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai 2016. december 6-án Szeged egyik legforgalmasabb bevásárlóközpontjában, és annak parkolójában hívták fel a lakosság figyelmét arra, hogy az áldozattá válás kockázata jelentősen csökkenthető néhány jó tanács betartásával.

A rendőrök a szóbeli tájékoztató mellett egy-egy figyelemfelhívó brosúrát is átadtak az érdeklődőknek. A szóróanyagok az autóban hagyott értéktárgyakkal, az ünnepeket és az utazásokat érintő vagyonvédelmi óvintézkedésekkel, valamint a kerékpárlopások megelőzésével kapcsolatban szolgáltak prevenciós jó tanácsokkal.  

A kampány célja, hogy az ünnepekre történő felkészülés biztonságban történjen, és minél kevesebben váljanak bűncselekmény áldozatává. Ennek érdekében az adventi készülődés időszakában a bevásárlóközpontokban, karácsonyi vásárokon és piacokon az egyenruhás rendőrök mellett civil ruhás nyomozók is vigyáznak a biztonságra, a társszervekkel együttműködve.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ablakot törtek, dohányt loptak

A balassagyarmati rendőrök mintegy nyolc órán belül beazonosították és elfogták a két cserháthalápi férfit.  

 

Körözött autók Nagylakon

A magyar rendőrök a lengyel és német hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le Nagylakon.