Doppingellenes szakmai konferencia

2017. 06. 12., h - 17:10
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A rendezvény fő témája a doppingszerekhez kapcsolódó hatósági együttműködés volt.

A Magyar Doppingellenes Szövetség szervezésében – a kapcsolódó szakmák képviselőinek résztvevőivel – egynapos konferenciának adott otthont a Magyar Sport Háza 2017. június 12-én.

A konferencia fő témája a nem analitikai doppingvétségekhez kapcsolódó hatósági együttműködés volt. Az együttműködés fontos résztvevője a rendőrség, az Országos Rendőr-főkapitányságot dr. Fülöpné dr. Csákó Ibolya rendőr alezredes képviselte.  Dr. Fazekas Attila, az EMMI helyettes államtitkára beszélt a magyarországi doppingellenes törekvésekről, ismertette a nemzetközi és hazai doppingellenőrzés szabályait. Szó esett a WADA (Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) tiltólistájáról, a doppingszerek használatának kockázatairól, hatásairól és mellékhatásairól. Ezen felül a konferencián a résztvevők megvitatták a táplálék- és étrend-kiegészítők alkalmazásának veszélyeit, az internetről beszerezhető életveszélyes termékek felderítésének és ellenőrzésének nehézségeit. A rendezvényen felszólaló sportjogász bemutatta a dopping mintavételi eljárást jogi szempontból, és beszélt a dopping fegyelmi eljárások tapasztalatairól. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Bukovszki József

A Komáromi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a 74 éves férfi eltűnése ügyében.

 

Árokba lökte a motorost

A 31-es számú főúton történt balesetben megsérült motorosnak a Készenléti Rendőrség szolgálaton kívüli munkatársa segített.  

 

Siklóernyős zuhant le

Iszkaszentgyörgy mellett zuhant le egy mezőgazdasági földterületre a siklóernyős.

 

Maszkot viselt a szeméremsértő

A XXII. kerületi rendőrök keresik azt a férfit, aki a gyanú szerint egy fiatal lány előtt szeméremsértő módon viselkedett.

 

Letartóztatták

30 napig biztosan rács mögött marad az a nő, aki társával idős embereket megtévesztve lopott több alkalommal Oroszlányon.