Doppingellenes szakmai konferencia

2017. 06. 12., h - 17:10
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A rendezvény fő témája a doppingszerekhez kapcsolódó hatósági együttműködés volt.

A Magyar Doppingellenes Szövetség szervezésében – a kapcsolódó szakmák képviselőinek résztvevőivel – egynapos konferenciának adott otthont a Magyar Sport Háza 2017. június 12-én.

A konferencia fő témája a nem analitikai doppingvétségekhez kapcsolódó hatósági együttműködés volt. Az együttműködés fontos résztvevője a rendőrség, az Országos Rendőr-főkapitányságot dr. Fülöpné dr. Csákó Ibolya rendőr alezredes képviselte.  Dr. Fazekas Attila, az EMMI helyettes államtitkára beszélt a magyarországi doppingellenes törekvésekről, ismertette a nemzetközi és hazai doppingellenőrzés szabályait. Szó esett a WADA (Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) tiltólistájáról, a doppingszerek használatának kockázatairól, hatásairól és mellékhatásairól. Ezen felül a konferencián a résztvevők megvitatták a táplálék- és étrend-kiegészítők alkalmazásának veszélyeit, az internetről beszerezhető életveszélyes termékek felderítésének és ellenőrzésének nehézségeit. A rendezvényen felszólaló sportjogász bemutatta a dopping mintavételi eljárást jogi szempontból, és beszélt a dopping fegyelmi eljárások tapasztalatairól. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.