Tourist Police Kecskeméten

2017. 06. 20., k - 07:39
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Cél a megyeszékhelyre látogató hazai és külföldi turisták személy- és vagyonbiztonságának megteremtése.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is elindul a Tourist Police program 2017. június 19. - 2017. augusztus 27. között a Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztályának szervezésében. A program fő célja a megyeszékhelyre látogató hazai és külföldi turisták személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a közbiztonság megszilárdítása, a bűnözés elleni hatékony fellépés.

A közösségi szolgálatot ellátó diákok minden nap 9 órától 21 óráig a belváros szívében, a Kossuth téren felállított pavilonban személyesen is segítenek az idelátogatóknak, melynek keretében a rendőrségi információk mellett turisztikai kiadványokkal is várják az érdeklődőket.

A komplex feladatellátás egyik eleme a Tourist Police kiadvány. A három nyelven - magyar, angol, német - megjelenő brosúra tartalmazza a legfontosabb bűn-, és baleset - megelőzési, valamint turisztikai információkat, továbbá a krízishelyzet esetén hívható telefonszámokat.

Kecskeméten a közösségi szolgálatot ellátó diákokkal nem csak a Tourist Police információs pontnál, hanem a Strand Police keretén belül a Kecskeméti Fürdő és a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark területén is találkozhatnak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Behívta, kifosztotta, elfogták

Sokkolóan rikító, a legmerészebb eklektikán is túlkiáltó enteriőrben vetkőztette majdnem pőrére áldozatát az izsófalvi gyanúsított.

 

Fokozott ellenőrzés az M1-esen

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott április 1-jén az M1-es autópályán. Földön és levegőben: az autópálya- és a forgalom-ellenőrzési alosztály munkatársai mellett az akcióhoz helikopteres támogatást adott a Készenléti Rendőrség.

 

Letartóztatásban a lengyel embercsempészek

A rendőrök Dunaföldvár belterületén ellenőriztek két magyar rendszámú teherautót, melyek közül az egyikben illegális migránsokat szállítottak, míg a másik jármű a csempész gépkocsi előfutójaként közlekedett.