Kalocsán is „Házhoz megyünk”!

2015. 12. 02., sze - 08:14
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság már két településen működteti a megelőző vagyonvédelmi programját.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Országos Rendőr-főkapitányság hazánk vagyonbiztonságának növelése érdekében tájékoztató kampányt indított. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság - a két megyeszékhelyi helyszín mellett - 2015. december 1-jén Kalocsán is megkezdte a program működtetését a város önkormányzatának együttműködésével a település új közösségi terében, az ÖKO-PONT-ban.

Mayer József r. ezredes, kapitányságvezető megnyitójában kihangsúlyozta, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság által kezdeményezett program célja Magyarország, azon belül Kalocsa város közbiztonságának növelése, a lakosság vagyonvédelmi tudásának fejlesztése, továbbá az állampolgárok önvédelmi képességeinek erősítése.

A projekt sikeres végrehajtásában a rendőrség együttműködik a Kalocsai Polgárőr Egyesülettel, Kalocsa Város Önkormányzatával, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt., valamint a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara képviselőivel.

A rendőrség munkatársai és együttműködő partnerei minden hónap első hetében, munkanapokon 15-17 óra között várják az állampolgárokat vagyonvédelmi kérdéseikkel Kalocsán, a Kossuth utca 50. szám alatt - a Pataji út és a Kossuth utca sarkánál - lévő információs ponton.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Bukovszki József

A Komáromi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a 74 éves férfi eltűnése ügyében.

 

Árokba lökte a motorost

A 31-es számú főúton történt balesetben megsérült motorosnak a Készenléti Rendőrség szolgálaton kívüli munkatársa segített.  

 

Siklóernyős zuhant le

Iszkaszentgyörgy mellett zuhant le egy mezőgazdasági földterületre a siklóernyős.

 

Maszkot viselt a szeméremsértő

A XXII. kerületi rendőrök keresik azt a férfit, aki a gyanú szerint egy fiatal lány előtt szeméremsértő módon viselkedett.

 

Letartóztatták

30 napig biztosan rács mögött marad az a nő, aki társával idős embereket megtévesztve lopott több alkalommal Oroszlányon.