A Trabantporlasztót is elvitték

2013. 09. 13., p - 09:13
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelést javasol a rendőrség a tolvajok ellen.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított 2013. április 20-án lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen. A sértett tett bejelentést a rendőrségen, miszerint 2013. április 20-a reggelére a nyitva hagyott melléképületéből kerékpárt, talicskát, deszkákat, villanykapcsolókat és az ott tárolt Trabantjának porlasztóját ellopták, valamint megrongálták háza ajtaját és két ablakot betörtek.

 

A rendőrség széleskörű adatgyűjtést végzett az akkor még ismeretlen tolvajok beazonosítása és felkutatása érdekében. A beszerzett információk alapján két férfi került a rendőrség látókörébe, akik a lopás elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatóak.

 

K. Mátyás 30 éves és K. Mihály 35 éves helyi lakosokat az otthonukban fogták el a nyomozók, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket, melyet követően - szabadlábon hagyásuk mellett - eljárást indítottak ellenük. Vallomásukban elmondták, hogy az eltulajdonított tárgyak egy részét értékesítették és az abból kapott pénzt elosztották egymás között, a deszkákat pedig eltüzelték. A házkutatás alkalmával megtalált talicskát az egyenruhások visszaadták a sértettnek.

 

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a nyomozást 2013. szeptember 6-án befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a napokban megküldi a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vendégségből kifosztás

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy jászapáti férfit és egy nőt, akik vendéglátójuk védekezésre képtelen állapotát kihasználva elvitték annak készpénzét és gépkocsiját. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.