Álmában fosztotta ki az idős asszonyt

2016. 03. 06., v - 12:06
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kunszentmiklósi nyomozók három napon belül beazonosították és elfogták a feltételezett elkövetőt.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított kifosztás bűntett, lopás bűntett kísérlet és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 24 éves helyi férfival szemben.

 

Az elsődleges információk szerint 2016. február 29-én éjszaka ismeretlen tettes betört egy kunszentmiklósi ingatlanba és az egyik helyiségben lévő táskából készpénzt tulajdonított el, míg a 83 éves sértett a szobában aludt.

A helyi rendőrök a bejelentést követően azonnal megkezdték az elkövető felkutatását. A bevezetett nyomozási cselekmények eredményeként a nyomozók látókörébe került a 24 éves kunszentmiklósi F. Zsolt, akit a kapitányság munkatársai 2016. március 3-án 19 óra 50 perckor elfogtak és - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként kihallgattak.

A nyomozás során kiderült, hogy a feltételezett elkövető 2016. március 2-án az esti órákban egy másik helyi ingatlanba is betört, majd a házban kutatást végzett, azonban nem lopott el semmit. Az eljárás során a nyomozók azt is megállapították, hogy a gyanúsított még aznap este Kunszentmiklóson egy személygépkocsit is feltört, amelyből két cigarettás dobozt tulajdonított el.

 

A rendőrökben felmerült a gyanú, hogy F. Zsoltot a gépkocsi feltörésében F. Erik 18 éves helyi lakos segítette. Az elfogott férfi társát 2016. március 5-én lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

 

A rendőrkapitányság munkatársai kezdeményezték az őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ünnepi megemlékezés Eszéken

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúval tisztelgett az eszéki Hermann Paulina-villánál az október 23-ai forradalom és szabadságharc emléke előtt.