Bankkártyás fizetéskor szerezte meg az adatokat - Videóval

2015. 07. 03., p - 08:59
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A férfi eladóként dolgozott egy üzletben, ahol hónapokon keresztül lopta a vásárlók adatait és jogosulatlanul terhelte bankszámláikat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat G. Benjámin 24 éves budapesti lakossal szemben csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2015 februárjában és márciusában összesen 18 alkalommal használta fel illetéktelenül mások bankkártyáját interneten való vásárlásai során. A gyanúsított az ehhez szükséges adatokat egy Budapest V., Báthory utcai üzlet eladójaként a bankkártyás fizetések alkalmával szerezte meg a sértettektől. A csalás elkövetése során a plasztik kártyák minden esetben a sértettek birtokában maradtak, azokról a kártyaadatokat G. Benjámin észrevétlenül olvasta le egy általa készített eszköz segítségével.

A rendőrök a férfit a széleskörű nyomozás eredményeként beazonosították, majd 2015. július 1-jén elfogták. G. Benjámin gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, vele szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

G. Benjámin előzetes letartóztatását az illetékes bíróság 2015. július 3-án elrendelte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bódult állapotban vezetett

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei Alsóregmecen egy férfit szűrtek ki a közúti forgalomból, aki bódult állapotban vezette járművét.