Elfogták a teregető-nyugdíjast kirabló férfit

2016. 09. 21., sze - 15:14
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy borsodnádasdi 80 éves bácsit támadott meg és rabolt ki teregetés közben otthona udvarán egy helyi fiatal.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Borsodnádasdi Rendőrőrse rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 23 éves V. Ferenccel szemben.

A gyanúsított 2016. augusztus 19-én a déli órákban egy borsodnádasdi ház udvarán megtámadott és hátulról lefogta a kezeit egy teregető 80 éves bácsinak. A sértettől támadója erőszakkal elvette pénztárcáját benne pár tízezer forinttal, majd elmenekült. A nyugdíjasnak az esettel összefüggésben 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a nyomozók azonosították, majd 2016. szeptember 19-én elfogták a bűncselekmény elkövetésével magalapozottan gyanúsítható V. Ferencet.

A gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett a rendőröknek és a sértett sérelmére korábban elkövetett lopás bűncselekmény vonatkozásában is terhelő vallomást tett saját hozzátartozóira. Az ügyben további nyomozati cselekmények várhatók.

V. Ferencet az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásának indítványozására is, amit ügyészi indítványra az eljáró nyomozási bíró 2016. szeptember 21-én elrendelt. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ketten egy ellen

Iskolatársa és annak barátja rabolt ki egy fiatal nőt Békésen. Miután megszerezték a pénzét, a sérültet magára hagyták, elmenekültek. A rendőrök mindkét gyanúsítottat a bűncselekményről érkezett bejelentés után egy órán belül elfogták és őrizetbe vették.

 

Telefont lopott, keressük

A józsefvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Rakomány közé bújtak

Tompánál két iráni férfi próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére.

 

Tetten érték a rongálókat

A budapesti rendőrök elfogták azt a két férfit, akik festékszóróval a járdára feliratokat fújtak Erzsébetvárosban.

 

Baleset Papon

Árokban dolgozó közmunkások közé csapódott egy gépkocsi.