Fegyverek az autóban (Videóval)

2014. 02. 07., p - 11:38
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Tíz éles lőfegyvert és több, mint ezer lőszert találtak a nyomozók egy autó csomagtartójában Budapesten. Az ügyben ketten már őrizetben vannak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - őrizetbe vételük mellett – D. László 36 éves, valamint M. Imre 34 éves budapesti lakosok ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. február 3-án - a rendőrség által, a Lehel úti robbantás kapcsán elkülönített zöld számra - érkezett állampolgári bejelentés, amely szerint a Budapest XIII., egyik lakóparkjának mélygarázsában található egy motor, amelyet a robbantáshoz használtak, illetve a mellette álló autóba a motorkerékpárt használók pakoltak valamit.

 

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a bejelentő által megjelölt helyen haladéktalanul megjelentek, ahol találtak egy motorkerékpárt, azonban az adatgyűjtés során a nyomozók megállapították, hogy az nincs összefüggésben a 2014. január 13-i robbantással.

 

A mellette parkoló autó helyszíni szemléje során, annak csomagtartójában 10 darab – az elsődleges szaktanácsadói vélemény alapján – éles lőfegyvereket és több, mint ezer éles lőszert találtak és foglaltak le a rendőrök.

 

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a parkolóhely bérlését M. Imre megbízásából D. László intézte.

D. Lászlót 2014. február 5-én egy Dunakeszi bevásárlóközpont parkolójában, míg társát 2014. február 6-án este szadai tartózkodási helyén a Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére a Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett munkatársai fogták el.

Elszámoltatásuk során mindketten részleges vallomást tettek, velük szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bódult állapotban vezetett

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei Alsóregmecen egy férfit szűrtek ki a közúti forgalomból, aki bódult állapotban vezette járművét.