Helyzetbe hozták - videóval

2014. 04. 16., sze - 09:29
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint elkábították, majd kirabolták az idős sértettet.

Csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya két tatabányai férfi és két tatabányai asszony ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2014. március 25-én otthonukba csaltak és kiraboltak egy idős férfit. A sértett albérletet keresett, így került kapcsolatba H. Kingával, J. Jánossal, H. Istvánnal és T. Erikával. A gyanúsítottak sejtették, hogy a sértettnél nagyobb összegű készpénz van, erőszakkal azonban nem akarták elvenni tőle. Más módszerhez folyamodtak. Alkohollal itatták, de az nem úgy fogott rajta, mint szerették volna, ezért gyógyszert kevertek az italába. Miután a sértett elkábult, a 18 éves H. Kinga, a 29 éves J. János, a 43 éves H. István és a 47 éves T. Erika elvette a pénzét. 2014. március 26-án a bácsi arra ébredt, hogy pénztárcája üres, de nem emlékezett arra, hogyan tűntek el belőle a bankók. Sejtette, hogy bűncselekmény áldozata lett, ezért feljelentést tett a Tatabányai Rendőrkapitányságon. A nyomozók kiderítették, hogy kikkel italozott a sértett és 2014. április 15-én a városban szolgálatot teljesítő Készenléti Rendőrség járőreivel és a tatabányai egyenruhásokkal közösen elfogták H. Kingát, J. Jánost, H. Istvánt és T. Erikát, akiket gyanúsítottként hallgattak ki. Négyből három gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vett és kezdeményezte előzetes letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Bukovszki József

A Komáromi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a 74 éves férfi eltűnése ügyében.

 

Árokba lökte a motorost

A 31-es számú főúton történt balesetben megsérült motorosnak a Készenléti Rendőrség szolgálaton kívüli munkatársa segített.  

 

Siklóernyős zuhant le

Iszkaszentgyörgy mellett zuhant le egy mezőgazdasági földterületre a siklóernyős.

 

Maszkot viselt a szeméremsértő

A XXII. kerületi rendőrök keresik azt a férfit, aki a gyanú szerint egy fiatal lány előtt szeméremsértő módon viselkedett.

 

Letartóztatták

30 napig biztosan rács mögött marad az a nő, aki társával idős embereket megtévesztve lopott több alkalommal Oroszlányon.