„Ide a pénzt”

2014. 01. 18., szo - 10:41
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Visszatért a bűncselekmény helyszínére az a két férfi, akik közül az egyik fél órával korábban egy mátészalkai dohányboltot kíséreltek meg kirabolni.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást M. János 20 éves és K. Henrik 19 éves pátyodi lakosok ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a két férfi arcukat sállal és maszkkal eltakarva 2014. január 17-én 20 óra körüli időben bement egy mátészalkai Nemzeti Dohányboltba és az eladótól készpénz átadását követelte. A nő ijedtségében kiabálni kezdett, mire a raktárban tartózkodó barátja és a tulajdonos segítségére siettek. A gyanúsítottak ekkor hét doboz cigaretta eltulajdonítását követően a helyszínről elmenekültek. A tulajdonos viszont nem hagyta annyiban a történteket. Két társával együtt utána eredt a fiatal rablóknak, akiket végül elfogták és a járőrök kiérkezéséig a helyszínen tartottak. A bejelentést követően a rendőrök a két férfit a rendőrkapitányságra előállították és bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozás alatt kiderült, hogy egyikük egy fél órával korábban már kísérletet tett az üzlet kirablására, azonban az alkalmazott határozott fellépésének köszönhetően üres kézzel távozott a helyszínről.

 

Az ügyben a további eljárást a Mátészalkai Rendőrkapitányság folytatja le, egyben indítványt terjesztettek elő az illetékes ügyészség felé a két férfi előzetes letartóztatásának kezdeményezésére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ünnepi megemlékezés Eszéken

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúval tisztelgett az eszéki Hermann Paulina-villánál az október 23-ai forradalom és szabadságharc emléke előtt.