Idős nénit csaptak be - videóval

2015. 07. 24., p - 06:52
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az esztergomi rendőrök elfogták a tetteseket.

A gyanú szerint egy 84 éves nénit csapott be egy esztergomi pár. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 22 éves gyanúsítottak 2015. márciusától több alkalommal csaltak ki pénzt, ékszert a sértettől különböző indokokkal. A pár módszeresen férkőzött az idős asszony bizalmába.

 

Először úgy tettek, mintha régóta ismernék, később egyre hosszabban beszélgettek vele. Azt állították neki, hogy tartozásuk van, amelyet ha nem egyenlítenek ki, elveszik tőlük gyermekeiket, és nevelőszülőknek adják őket. A férfi azt is elmondta a néninek, hogy élettársa öngyilkosságot kísérelt meg, mert nem kapott kölcsönt senkitől, amely szintén hazugság volt.

 

Az idős nő megsajnálta a családot és több százezer forintot adott át nekik készpénzben és ékszekerekben. Utóbbiakat a gyanúsítottak különböző zálogházakban értékesítették, amelyek mindegyikét megtalálták az esztergomi nyomozók. A rendőrök a férfit és a nőt csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2015. július 23-án előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki őket.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam