Igazolást hamisított a diák

2013. 07. 11., cs - 08:50
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Bíróság elé állítási javaslattal zárta a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya azt a nyomozást, amelyet közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója és a gyermekvédelmi szolgálat munkatársa ifjúságvédelmi szolgálat közben 2013. április 10-én egy helyi bevásárló központban igazoltattak egy 15 éves fiút. A diák arra a kérdésre, hogy miért nincs iskolában azt válaszolta, hogy beteg, amit azonban az édesanyja nem tudott megerősíteni. A rendőrök felhívták az édesanyját, aki elmondta, hogy gyermeke nem beteg, iskolába kellene lennie, és megkérte a rendőröket, hogy vigyék vissza az iskolába. A tanulót a zalaegerszegi rendőrök bekísérték az iskolába, ahol osztályfőnöke jelenlétében beismerte, hogy magának hamisította az igazolást. A diák megbánta tettét.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság hamis közokirat készítésével elkövetett közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyújtogatás

A rendőrök egy kaposvári férfit gyanúsítanak az elkövetéssel.

 

Alkalom szülte a tolvajt

Bevásárlókocsira akasztott válltáskát lopott el egy ismeretlen nő egy tatabányai üzletből.