Kábítószer-ültetvény az erdőben

2014. 10. 05., v - 07:49
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Fertőrákoson 146 tőből álló cannabis ültetvényt számoltak fel a rendőrök.

A rendőrség ügyeletére érkezett lakossági bejelentés alapján 146 tőből álló vadkender-ültetvényt találtak Fertőrákoson a soproni rendőrök. A 2,5 – 3 méter nagyságú növényeket a Rákos-patak túloldalán, sűrűn benőtt erdős, bozótos területen elrejtve, karókhoz és faágakhoz kikötve nevelték.

Az ültetvényre tartó férfi és nő 2014. október 3-án 17 óra 15 perckor az intézkedők felszólítására nem álltak meg, a patakon át, a kitaposott ösvényen menekülni kezdtek. Gépkocsijukhoz futottak, be akartak szállni mikor elfogták őket a rendőrök. A pár soproni lakásán tartott házkutatáskor két csomag zöld növényi törmeléket és kör alakú darálót foglaltak le. Gyanúsítotti kihallgatásukon beismerték, alkalomszerűen fogyasztanak kábítószert.

A 33 éves férfit és 22 éves barátnőjét a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra. A lefoglalt vadkender hatóanyagtartalmát vegyészszakértő vizsgálja.

 

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Siklóernyős zuhant le

Iszkaszentgyörgy mellett zuhant le egy mezőgazdasági földterületre a siklóernyős.

 

Maszkot viselt a szeméremsértő

A XXII. kerületi rendőrök keresik azt a férfit, aki a gyanú szerint egy fiatal lány előtt szeméremsértő módon viselkedett.

 

Letartóztatták

30 napig biztosan rács mögött marad az a nő, aki társával idős embereket megtévesztve lopott több alkalommal Oroszlányon.