Késsel próbált bankot rabolni Pápán

2013. 12. 04., sze - 15:45
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai forró nyomon kezdték meg az elkövető felkutatását, akit nem sokkal később a Bűnügyi Osztály vezetője ismert fel, majd fogott el a buszpályaudvar területén.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2013. december 4-én 11 óra 30 perc körül egy késsel a kezében tért be az egyik pápai bankfiókba egy férfi, aki ezt követően a kést a pultra helyezve pénzt követelt a bankfiók két alkalmazottjától. Az alkalmazottak nem tettek eleget az ismeretlen személy kérésének, majd amikor hátraszóltak egy harmadik kollégájuknak, a férfi kiszaladt az épületből. A rendőrségre tett bejelentést követően a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai – köztük a Bűnügyi Osztály vezetője saját gépkocsijával – forró nyomon indultak az elkövető felkutatására. Nagy Ákos r. százados alig fél óra elteltével a rendelkezésre álló személyleírás alapján, a pápai buszpályaudvaron akadt a feltételezett elkövető nyomára, akit igazoltatni kívánt. A férfi ekkor azonban futásnak eredt, de a bűnügyi osztályvezető néhány méter után elfogta és gépkocsijával a Pápai Rendőrkapitányságra előállította.

 

A bűncselekmény elkövetéséhez használt kés a buszpályaudvar közelében egy szemetesből került elő, melyet a nyomozóhatóság lefoglalt.   

 

A 21 éves borszörcsöki lakos, R. Lajos gyanúsított kihallgatása jelenleg folyamatban van, ellene rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság.

 

       


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Huszonhét határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonhét migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.