Kifosztotta az alvó sértettet - videóval

2016. 03. 14., h - 05:43
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Térfigyelő kamera is rögzítette a kifosztást. A rendőrök hét percen belül elfogták a férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága büntetőeljárást indított kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. József 40 éves budapesti lakos ellen.

 

A gyanúsított férfi 2016. március 12-én 4 óra 59 perc körüli időben, Budapesten a VIII., Blaha Lujza tér egyik buszmegállójában az alvó sértett védekezésre képtelen állapotát kihasználva annak kabátzsebéből készpénzt tulajdonított el. A bűncselekményt a térfigyelő kamera is rögzítette, amelyet a térfigyelő központban ülők azonnal észleltek.

 

A bevezetett adatgyűjtés és azonnali reagálás eredményeként az elkövetőt a Készenléti Rendőrség munkatársai  2016. március 12-én 5 óra 6 perckor – hét perccel a bűncselekményt követően – elfogták, a kerületi rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Ellene az eljárást a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysága – őrizetbe vétele mellett – folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Huszonhét határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonhét migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.