Lezárt ügy: se autó, se pénz

2015. 09. 24., cs - 15:12
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a rendőrség egy rákócziújfalui férfi ellen, aki azt ígérte egy 73 éves békéscsabai férfinak, hogy külföldről jó áron beszerez neki egy autót.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytatott egy 47 éves rákócziújfalui férfi ellen, aki 2015. április 23-án az egyik békéscsabai autókereskedésben megszólított egy ott nézelődő férfit. Megtudta tőle, hogy milyen autót szeretne vásárolni és azt állította: olyan márkájú és állapotú kocsikhoz abban az európai országban, ahol ő dolgozik, nagyon olcsón hozzá lehet jutni. Erre a kereskedésben nézelődő idős férfi rákérdezett a feltételekre és elfogadta azt az árajánlatot, amit az idegentől kapott. Egy nappal később a kért előleget is átadta neki és megállapodtak abban, hogy még áprilisban megkapja a külföldről beszerezett gépkocsit. Ez nem történt meg és a rákócziújfalui férfi a pénzt sem adta vissza, ezért a sértett feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsított más településen is követett már el hasonló bűncselekményt. Az eljárás során a békéscsabai férfitól kicsalt pénzt visszafizette. A Békéscsabai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt elrendelt nyomozást 2015. szeptember 21-én lezárta és a büntetőeljárás iratait a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal küldte el a Békéscsabai Járási Ügyészségre. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bódult állapotban vezetett

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei Alsóregmecen egy férfit szűrtek ki a közúti forgalomból, aki bódult állapotban vezette járművét.