Lopás és önbíráskodás Simontornyán

2016. 04. 28., cs - 08:52
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség vádemelési javaslattal zárta a nyomozást.

A Tamási Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 28 éves paksi férfi ellen.

Egy sárszentlőrinci férfi tett bejelentést a rendőrségre, mert 2016. január 17-én a délutáni órákban Nagydorog és Sárszentlőrinc között ismerőse gépkocsijában utazott, amikor felvettek egy stoppos párt. Miután a két személy a járműből kiszállt, a sértett észrevette hogy eltűnt a mobiltelefonja. A simontornyai vasútállomáson újra összetalálkozott a korábbi stopposokkal, ahol kérdőre vonta őket. A pár férfi tagja ekkor beismerte a lopást, majd a készüléket visszaadta. A nyomozás során kiderült, hogy a sértett a telefon visszaszerzése érdekében többször is megütötte az elkövetőt, aki ennek következtében könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök a 28 éves paksi férfit gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte. A 23 éves sárszentlőrinci férfit önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mindkét terhelt szabadlábon védekezhet.

A Tamási Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte, az ügy iratait az illetékes járási ügyészség részére a napokban átadták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Huszonhét határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonhét migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.