Lopás közben érték tetten

2016. 02. 16., k - 11:01
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A debreceni rendőrök elfogták azt a 35 éves férfit, aki betörte egy parkoló személygépkocsi ablaküvegét.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. február 14-én 16 óra 25 perc körüli időben a rendőrök Debrecen, Nagyerdei körúton közlekedtek szolgálati gépkocsijukkal, amikor észrevettek egy gyanúsan viselkedő férfit, aki egy parkolóban gépkocsikat nézegetett. A férfi a járművek közzé bement, majd az egyik gépkocsi jobb első üvegét kezével betörte. A rendőrök azonnal odaszaladtak a férfihoz, aki a többszöri felszólítás ellenére a helyszínről elmenekült. A nyomozók a férfi után szaladtak, akit utolértek és elfogtak. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított 35 éves helyi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. L. György vallomásában elmondta, hogy a gépkocsi jobb első ülésén meglátott egy táskát és azt akarta ellopni, mert azt remélte, hogy pénz lesz benne. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy a debreceni Nagyerdő területén további 11 gépkocsit feltört, amelyekből különböző értéktárgyakat tulajdonított el. A debreceni férfi beismerő vallomást tett.

A Debreceni Rendőrkapitányság Gépjármű-felderítési Alosztálya a gyanúsítottal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ünnepi megemlékezés Eszéken

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúval tisztelgett az eszéki Hermann Paulina-villánál az október 23-ai forradalom és szabadságharc emléke előtt.