Rókalyukba bújt a rendőrök elől

2016. 06. 13., h - 16:00
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Balesetet szenvedett egy mikrobusz ma hajnalban Zalában. A buszban utazó illegális bevándorlók és a sofőr is elmenekültek a helyszínről. Mindannyiukat megtalálták a rendőrök.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a zalai rendőrök Murarátka belterületén akartak ellenőrizni 2016. június 13-án 3 óra 45 perckor egy bolgár rendszámú Citroen C8 típusú mikrobuszt, melynek sofőrje figyelmen kívül hagyta a rendőri karjelzést és továbbhajtott. Ezután a gépkocsi Tormaföldén, egy kanyarban kisodródott, majd egy beton támfalnak ütközött, végül a szemközti domboldalba csapódott. A balesetet követően a buszban utazó emberek futva menekültek el a helyszínről.

A rendőrök azonnal a menekülők keresésére indultak és rövid időn belül az árokba, illetve egy vadászles tövébe bújva elfogtak hat afgán férfit, valamint a jármű albán sofőrjét, aki egy rókalyukban rejtőzött el a rendőrök elől.

A késő délelőtti órákban a zalai nyomozók Tornyiszentmiklós közelében fogták el a még menekülő három afgán utast, akik közül egy ember súlyos, egy pedig könnyű sérülést szenvedett a baleset következtében.

Az utasok a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek, ezért őket a Letenyei Idegenrendészeti Meghallgatóba vitték és idegenrendészeti eljárást indítottak velük szemben.

A menekültügyi eljárás alatt állók elmondták, hogy a sofőr anyagi ellenszolgáltatás ellenében akarta őket Olaszországba vinni.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - folytat nyomozást a 31 éves albán sofőrrel szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.