Sorozatbetörők rendőrkézen (videóval)

2016. 11. 16., sze - 12:46
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Magyarországon és Romániában követett el betöréseket az a hat férfi, akik ellen a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat eljárást.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján K. Tibor 52 éves isaszegi lakos 2016. március 15-én 6 óra 15 perc körül L. László 46 éves és K. Lajos 62 éves erdőkertesi lakossal egy salgótarjáni használtruha kereskedés ajtajáról a lakatot levágták, az üzletbe bementek és a pultban talált készpénzt magukhoz vették. A szomszédos utazási irodába az eladótér falát megbontva jutottak be, hogy ott a páncélszekrényből tulajdonítsák el a pénzt, de megszólalt a riasztó, ezért elmenekültek.

2016. április 7-én ugyanez a három férfi egy nagykátai gazdasági társaság felújítás alatt álló épületébe kísérelt meg bejutni és a páncélszekrényben tárolt összeget eltulajdonítani. A külső fal állványára másztak fel, de megzavarták őket, ezért elmenekültek.

K. Tibor, L. László egy másik társukkal, V. Tamás 23 éves erdőkertesi lakossal 2016. május 1-jén reggel, Romániában, Nagyváradon egy épületbe a tetőszerkezeten át bemásztak, a riasztóberendezést hatástalanították, egy széf zárrendszerét megrongálták és abból 1.800 lejt és nagy mennyiségű arany ékszert tulajdonítottak el.

K. Lajos 62 éves erdőkertesi lakos és két társa, J. László 42 éves vecsési és L. Gusztáv 35 éves budapesti lakosok megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2016. szeptember végén egy tiszakanyári családi ház ablakát erőszakkal kinyitották, és a lakásból laptopot, digitális fényképezőgépet, több márkás női táskát, étkezési utalványt, és több mint egy millió forint készpénzt tulajdonítottak el.

2016 februárjában K. Lajos és L. László egy őrbottyáni családi házba tört be, arany ékszereket, készpénzt tulajdonítottak el, több mint 3 millió forint értékben, illetve egy talicskát is magukkal vittek.

A megalapozott gyanú szerint L. László 2016. február 24-én éjszaka egy budapesti ingatlan riasztószerkezetét hatástalanította, majd a hátsó ajtót felfeszítve bement. Itt egy páncélszekrényt megrongálva több mint 1 millió Forint készpénzt és étkezési utalványt tulajdonított el. L. László lakóhelyén 2016. június 6-án megtartott házkutatáson a nyomozók egy – a szakértői vélemény alapján lőfegyvernek minősülő engedély nélkül tartott Flóbert pisztolyt találtak és foglaltak le.

Az Országos Rendőr-főkapitányság koordinációjával a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai a román rendőri szervekkel együttműködve - nemzetközi jogsegély keretében - azonosították és elfogták a Nagyváradon elkövetett bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. Lajost és két társát. A széles körű nyomozás eredményeképp megalapozott gyanú merült fel, hogy a hat férfi további hasonló bűncselekményeket követett el (Salgótarjánban, Nagykátán, Erdőkertesen, Tiszakanyárban, Őrbottyánban és Budapesten). A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai valamennyi gyanúsítottat azonosították és elfogták, a lakhelyükön megtartott házkutatáson az eltulajdonított arany ékszerek nagy részét lefoglalták.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya K. Tibor, K. Lajos, és L. László ellen több rendbeli lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja, valamint L. László ellen lőfegyverrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt, míg V. Tamás, J. László, L. Gusztáv ellen egy rendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A hatóság K. Lajost szeptember 30-án, K. Tibort és V. Tamást október 27-én őrizetbe vette, akiknek az előzetes letartóztatását elrendelte az illetékes bíróság.

L. Lászlót, mivel információ merült fel arra, hogy engedély nélkül fegyvert tarthat magánál - az ellene kiadott elfogatóparancs alapján - 2016. november 8-án az éjszakai órákban Veresegyháza belterületén fogta el a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége. A férfit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették, az illetékes bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. J. László és L. Gusztáv szabadlábon védekezhet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Újabb három határsértő Szegednél

Ismét jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Fürdőzés veszélyei a Tiszánál

A nyári idény elmaradhatatlan velejárója a szabad strandok látogatása, azonban ez a felüdülési lehetőség számos veszélyt rejthet magában.

 

Három határsértő Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.