Takaró alá bújt, megtalálták - videóval

2014. 11. 24., h - 09:19
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A nyomozók elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint a fővárosban és környékén hasonló módszerrel közel tíz alkalommal szerzett pénzt a sértettektől.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást L. Rudolf 51 éves székesfehérvári lakos ellen.

 

A gyanú szerint a férfi először 2013. december 9-én Budapest XX., János utcában egy postástól útbaigazítást kért, majd angolul közölte vele, hogy még nem látott magyar pénzt örülne, ha mutatna neki egy bankjegyet. A sértett megtette amit kért, ekkor a férfi a táskája után kapott és kivette az abban található több tízezer forintot, majd elmenekült a helyszínről.

 

Ezt követően a férfi taktikát váltott és országszerte jellemzően nagy bevásárlóközpontok parkolójában ment oda a jómódúnak tűnő vásárlókhoz, majd idegen nyelven kért segítséget a nála lévő készpénz felváltásához. A sértettek segíteni akartak, de ahogy elővették pénztárcájukat a gyanúsított azokat kikapta a kezükből és elmenekült a helyszínről.

 

A nyomozók a széleskörű adatgyűjtést követően a térfigyelő kamerák képei alapján azonosították, majd 2014. november 21-én hajnalban székesfehérvári lakcímén elfogták a férfit, aki a rendőrök elől egy a gyermekszobában található ágyban próbált elrejtőzni.

L. Rudolffal szemben a további eljárást a BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2014. november 23-án elrendelt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életet mentettek

A szekszárdi járőrök egy ájult, idős férfi segítségére siettek a buszpályaudvaron.

 

Pénzt lopott, elfogták

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai a rédicsi határátkelőhelynél igazoltatták a lopással gyanúsított 56 éves szlovén férfit.

 

Bombával fenyegetőzött

Még a helyszínen elfogták a Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrs járőrei a férfit.

 

Őrizetben a felsőzsolcai dílerek

A rendőrök Felsőzsolcán fogták el azt a férfit és fiát, akik a megalapozott gyanú szerint új pszichoaktív anyagot szereztek meg és adtak tovább, főként helyi lakosoknak.

 

Őrizetben a tolvaj

A kerekegyházi körzeti megbízottak elfogtak egy helyi férfit, aki a gyanú szerint rövid időn belül többször visszament a szomszéd település egyik autószerelő műhelyébe lopni.

 

Gázolajlopásra szakosodott

A tatabányai nyomozók 12 rendbeli lopással gyanúsították meg azt az 58 éves helyi lakost, akivel szemben befejezték a vizsgálatot.