Tetten érték a betörőket - frissítve videóval

2014. 10. 31., p - 14:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A sértett hamarabb értesült az elkövetők elfogásáról, mint a sérelmére elkövetett bűncselekményről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást B. László 49 éves, B. László 25 éves budapesti lakosok és K. Zoltán 39 éves tokaji lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a három férfi 2014. október 30-án 17 óra 30 perc körüli időben befeszítette egy Budapest XII., Márvány utcai lakás ajtaját és az ingatlanból ékszereket, készpénzt és laptopot vitt el.  A bűncselekmény elkövetése után gépjárművükkel elmenekültek a helyszínről.

A kerületi körzeti megbízottak felfigyeltek gyanús viselkedésükre, ezért szolgálati autóval, megkülönböztető jelzést használva meg akarták állítani őket. A gyanúsítottak a jelzés ellenére nem álltak meg, el akartak menekülni a rendőrök elől, azonban az egyenruhások perceken belül elfogták őket.

A nyomozás során kiderült, hogy a lakás tulajdonosa hamarabb értesült az elkövetők elfogásáról, mint a sérelmére elkövetett bűncselekményről.

A 25 éves B. Lászlót a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását. A 49 éves férfit és 39 éves társát a Fővárosi Büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, mivel más bűncselekmények elkövetése miatt korábban letöltendő szabadságvesztést szabtak ki rájuk.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bilincsben

Nyilvános helyen, egy kisvárdai élelmiszer-áruházban szidalmazta a hivatása miatt.

 

Taxival vitte a migránsokat

A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében ellenőrizték a magyar férfit a kora reggeli órákban, aki autójában négy külföldit szállított.

 

Elfogva

A mosonmagyaróvári járőrök 12 migránst tartóztattak fel és egy azeri embercsempészt fogtak el.