Tetten érték a gépocsifeltörőket

2016. 02. 21., v - 09:37
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az álnéven bemutatkozó gyanúsítottat körözték, őt büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, társát őrizetbe vették a kecskeméti rendőrök.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. február 19-én 11 óra 15 perckor a kecskeméti járőrök tetten értek két férfit, akik egy megyeszékhelyi szabadidőközpont parkolójából próbáltak eltulajdonítani egy lezárt tehergépkocsit. Az egyenruhások a gyanúsítottak személyautójának átvizsgálása során bűncselekmény elkövetéséhez használható szerszámokat és tárgyakat - köztük imbuszkulcsot, villáskulcsot, vésőt, csavarhúzót, kesztyűt, illetve különböző indítókulcsokat - találtak.

 

A rendőrök elfogták és előállították a gyanúsítottakat a rendőrkapitányságra. Egyikük személyes okmányokkal nem tudta hitelt érdemlően igazolni magát. Az álnéven bemutatkozó 50 éves fővárosi lakosról kiderült, hogy vele szemben a Budapest Környéki Törvényszék elfogatóparancsot bocsátott ki, mivel a jogerősen kiszabott szabadságvesztés-büntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Mindkét férfit lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, amelyet követően B. Imrét büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, társát pedig őrizetbe vették a nyomozók. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kezdeményezte a 23 éves farmosi lakos előzetes letartóztatásának indítványozását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ünnepi megemlékezés Eszéken

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúval tisztelgett az eszéki Hermann Paulina-villánál az október 23-ai forradalom és szabadságharc emléke előtt.