Vízvezeték-szerelőnek adták ki magukat

2017. 05. 19., p - 13:59
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy órán belül elfogták azt a négy férfit, akik ellopták egy idős nő pénzét Kőbányán.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. május 17-én 11 óra 50 perc körül egy nő Budapest X., Cserkesz utcai lakásába becsengetett három férfi azzal az indokkal, hogy társasház-felújítás miatt ellenőriznék a lakásában lévő vízvezetékeket. Miután a házigazda beengedte a "szerelőket", az egyik férfi elterelte a figyelmét, közben a társai ellopták az idős asszony megtakarított pénzét és a nyugdíját. Ezután a férfiak sietve távoztak.

A sértett miután észrevette a lopást, a szomszéd házaspártól kért segítséget. A pár elmondta a nőnek, hogy korábban hozzájuk is bementek a férfiak, akiket hamar ki is küldtek a lakásból. A történtekről a lakók értesítették a rendőrséget.

A kőbányai nyomozók beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiak által használt gépkocsit, amelyet a zuglói rendőrök aznap 12 óra 45 perckor a XIV., Róna utcában megállítottak. A benne utazó négy férfinél megtalálták azt a pénzt, amit a Cserkesz utcai lakásból elloptak. 

A járőrök a 27 éves B. Ádámot, a 24 éves B. Lászlót, a 40 éves G. Istvánt és a 24 éves G. Rolandot elfogták, majd előállították a X. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányság az ercsi férfiakkal szemben – őrizetbe vételük mellett - lopás vétség kísérlet és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Előzetesben

A nógrádi férfit két betöréssel gyanúsítják a váci nyomozók.

 

Nyílt nap Győrben

A Győri Rendőrkapitányság a rendőrség állományának utánpótlására nyílt napot szervezett a középiskolás tanulók részére.

 

Rablás Győrben

Egy ismeretlen fegyverrel vagy annak utánzatával kirabolt egy győri postafiókot. A rendőrök jelentős erőkkel keresik a férfit.

 

Lakatlan házakat fosztogatott

Az újszászi rendőrök elfogták azt a férfit, aki az elmúlt hetekben lakatlan házakat fosztogatott a településen.

 

Előkerült motorkerékpár

Összehangolt rendőri munka eredményeként azonosították a mezőtúri rendőrök azt a férfit, aki egy segédmotoros kerékpárt lopott a településen.

 

Fiatalkorú táskatolvaj

Az érdi rendőrök a székesfehérvári nyomozók segítségével fogták el a 17 éves fiút.