Migránsok garázdálkodtak

2016. 07. 15., p - 11:56
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Kiskunhalasi menekültügyi intézményekben kellett intézkednie a rendőrségnek.

Dulakodás alakult ki a Kiskunhalasi Őrzött Szállás Kiskunhalas, Fazekas Mihály utcai objektumában 2016. július 14-én 19 óra 36 perckor egy algír és egy afgán idegenrendészeti őrizetes között. A verekedést kezdeményező 31 éves algír férfit – miután sérüléseit az egyik helyi egészségügyi intézményben ellátták – a rendőrség garázdaság megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette. A körülmények tisztázása folyamatban van.

A Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Kiskunhalas, Szegedi úti objektumában 2016. július 14-én 23 óra 20 perckor fordult verekedésbe egy vita 15-20 menekültügyi őrizetes között. Két pakisztáni migránst nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel kórházba szállítottak, egészségügyi ellátásukat követően visszakerültek a menekültügyi intézménybe. 

A rendőrség az eseménnyel összefüggésben egy 31 éves szír és egy 26 éves pakisztáni férfit vett bűnügyi őrizetbe csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt. A történtek vizsgálatát a rendőrség folytatja.

Mindkét esetben a helyszínen tartózkodó rendőrök és fegyveres biztonsági őrök választották szét és különítették el az illegális bevándorlókat. A verekedések során anyagi kár nem keletkezett. A rendőri fellépést követően az intézményekben néhány percen belül helyreállt a rend.

Kiskunhalas városában továbbra is rend van, a településen a rendőrség fenntartja a közrendet és a közbiztonságot.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.