Röszke-Budapest 100 euróért

2014. 08. 27., sze - 08:19
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A magyar fővárosba indult egy szerelmi „légyottra”, de a szegedi rendőrségi fogdán kötött ki egy szerb nő.

Lakossági bejelentés alapján állítottak meg egy szerb autót az M5-ös autópályán a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei 2014. augusztus 26-án 20 óra 20 perckor. A 40 éves szerb sofőr mellett 4 szír utazott az autóban, ők nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

A belgrádi nő ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. Kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Budapestre indult egy szerelmi „légyottra”. A horgosi határátkelő előtt egy férfi 100 eurót kínált neki, ha már Röszkén felvesz 4 embert és elviszi őket a magyar fővárosig. A gyors pénzkereset reményében az asszony beleegyezett a dologba.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya őrizetbe vette. Várhatóan gyorsított eljárásban áll bíróság elé.

Az embercsempész és a 4 szír állampolgár mellett a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a polgárőrséggel együttműködve 15 csoportban 79 határsértőt – köztük 17 gyermeket - fogtak el az elmúlt 24 órában Csongrád megye déli részén. Ügyükben idegenrendészeti eljárás indult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.