Az ördög segítette a felderítést

2016. 02. 20., szo - 07:33
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozónő figyelmességének köszönhetően két büntetőügyet sikerült rövid időn belül felderíteni.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. január 18-án 8 óra és 17 óra 40 perc közötti időben Kecskeméten, a Vasút utcában ismeretlen elkövető egy nyitott állapotban leparkolt személygépkocsiból eltulajdonított egy sporttáskát, a benne lévő különböző ruhaneműkkel - köztük két kabáttal -, telefontöltővel, fülhallgatóval és egyéb használati tárgyakkal együtt.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozást végző rendőrnő 2016. február 18-án a rendőrkapitányság épületében figyelmes lett egy olyan egyedi kabátra, amelyet egy hónappal korábban eltulajdonítottak a nyitva hagyott autóból.

Az ördögöt ábrázoló kabát birtokosa a rendőrnőnek kihallgatása során elmondta, hogy azt négy hete egy rokonától kapta.  Az ügy gazdája arra is emlékezett, hogy a nevesített férfitól - aki jelenleg gépkocsifeltörések miatt előzetes letartóztatásban van - foglalta le a másik eltulajdonított kabátot. Az eljárás adatai szerint a Vasút utcai lopással is a 27 éves K. Mihály gyanúsítható megalapozottan.

 

A nyomozók még aznap házkutatást tartottak az egyedi kabát viselőjénél, melynek során a kecskeméti lakásban olyan szerszámkészletet találtak, amely szintén bűncselekmény elkövetéséből származik, azonban erről a vásárló nem tudott.

 

A lefoglalt és további több százezer forint értékű munkaeszközöket - amelyek között betoncsiszoló, betonvágó és fugázópisztoly is volt - 2016. február 16-án 16 óra 45 perc körüli időben Kecskeméten, a Kistemplom utcában parkoló ponyvás teherautó rakteréből lopta el ismeretlen tettes.

 

A beszerzett információk alapján megalapozottá vált a gyanú arra, hogy P. Béla tulajdonította el a tárgyakat. A kecskeméti lakosnál tartott házkutatás során a rendőrök lefoglalták a teherautóból elvitt kisgépeket és szerszámokat. Ellene lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyása mellett - indított büntetőeljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A 30 éves férfi gyanúsítotti kihallgatásakor beismerte tettét.

 

A nyomozónő 2016. február 19-én a közel egymillió forint értékű munkaeszközöket hiánytalanul visszaadta a sértettnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: rendőrkézen a színesfémtolvajok

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot abban az ügyében, amelyben az eljárás adatai szerint három férfi több mint kettőezer-ötszáz kilogramm rézkábelt tulajdonított el.

 

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem. Menekülés közben több szabályszegést is elkövetett, végül balesetet szenvedett. A járműben tartózkodó három személy ezután is menekülni akart, végül az egyenruhások elfogták őket.