Négy ember életét mentette meg a siófoki vízirendőr

2016. 11. 24., cs - 08:00
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Csónakkal borultak a férfiak a hideg Balatonba.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletére 2016. november 23-án 19 óra 27 perckor bejelentés érkezett, hogy Siófoknál, az Aranypart előtti vízterületen egy csónakból többen a vízbe estek.

 

Olasz Gergely rendőr főtörzsőrmester megkülönböztető jelzés használatával azonnal a helyszínre indult. A parttól mintegy 1200 méterre, a 4,8 méteres vízmélységnél egy csónakot talált, ahonnan a horgászok kihajolva két embert tartottak, hogy ne süllyedjenek el, mivel őket kiemelni nem tudták. Elmondták a rendőrnek, hogy rajtuk kívül még többen is lehetnek a vízben. Ekkor a vízirendőr rögtön a 100 méterrel távolabb lévő felborult csónakhoz sietett, ahol ketten próbáltak a csónakba kapaszkodni, de egyikükkel már beszélni sem lehetett és kezdett elmerülni a Balatonba.

 

Az egyenruhás mindkettőjüket a szolgálati kisgéphajóba emelte, majd a horgászok segítségével a másik két embert is kihúzta a hideg vízből és a kikötőbe vitte őket. A négy férfi annyira kihűlt, hogy a mentőszolgálat munkatársai ellátásukat követően mindannyiukat kórházba szállították.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.