Neked munka, nekem álom

2017. 06. 02., p - 13:31
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök munkájába kapott betekintést a várdombi Csabók Kitti Szekszárdon.

A „Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” program egy olyan egyedi kezdeményezés Magyarországon, amely lehetőséget ad a fogyatékkal élő emberek különböző munkáltatókkal történő kötetlen találkozására. A Kék Madár Alapítvány felkérésére a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai fogadták a várdombi Csabók Kittit 2017. május 31-én délelőtt a kapitányság épületében. Kitti elmondta, hogy nagyon szereti a rendőröket, és mindent, ami a rendőrséggel kapcsolatos. Régi álma volt, hogy eltölthessen egy napot közöttük.

A különleges napon a lány részt vett a rendőrök eligazításán, ahol találkozott a kapitányság vezetőjével dr. Pilisi Gábor ezredessel is. Ezután dr. Buda Bernadett őrnagy kíséretében betekinthetett a bűnügyi technikusok munkájába, amelynek során megismerte a rabosítási eljárás folyamatát, az ujjnyom rögzítést, a bűnügyi technikai labort, valamint a helyszínelő mikrobuszt. Kipróbálta a fémkereső készüléket, valamint erősíthetett a rendőrök edzőtermében is. Ezt követően az egyenruhások rendőrautóval vitték Kittit a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kutyatelepére, ahol Nolant a nyomkereső kutyát meg is simogathatta. A rendőrök megmutatták Kittinek a bűnmegelőzési kabinetet, ahol különböző prospektusokat és kiadványokat kapott, majd megtekintette a közlekedésrendészeti kiállítást. A nap zárásaként a fiatal lány a rendőrökkel közösen gyalogosan járőrözhetett a város piacán. A vendéglátók ajándékcsomaggal búcsúztak Kittitől, aki megköszönte a felejthetetlen napot.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Public transport to Mogyoród

During the weekend of the 2018 Hungarian Grand Prix, over and above the option of travelling individually by car, we would like to draw attention to the alternative of public transport.

 

Tömegközlekedéssel Mogyoródra

A Formula 1 Magyar Nagydíj 2018 versenyhétvége idejére az egyénileg, gépjárművel történő utazás mellett alternatív közlekedési lehetőségre hívja fel a figyelmet a rendőrség.

 

Életmentés összefogással - videóval frissítve

Fürdeni mentek a Drávára Felsőszentmártonnál, azonban egy gyermeket elsodort a víz, többen pedig egy kőgáton és egy szigeten rekedtek. A rendőrök, tűzoltók és mentők összefogásával sikerült megmenteni őket.

 

Kábítószert árult, fenyegetőzött

Fiataloknak is adott el kábítószert a gyanú szerint egy férfi Magyarbánhegyesen. Volt olyan fogyasztó, aki tartozást halmozott fel nála, őt megfenyegette. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte.