Neked munka, nekem álom

2017. 06. 02., p - 13:31
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök munkájába kapott betekintést a várdombi Csabók Kitti Szekszárdon.

A „Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” program egy olyan egyedi kezdeményezés Magyarországon, amely lehetőséget ad a fogyatékkal élő emberek különböző munkáltatókkal történő kötetlen találkozására. A Kék Madár Alapítvány felkérésére a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai fogadták a várdombi Csabók Kittit 2017. május 31-én délelőtt a kapitányság épületében. Kitti elmondta, hogy nagyon szereti a rendőröket, és mindent, ami a rendőrséggel kapcsolatos. Régi álma volt, hogy eltölthessen egy napot közöttük.

A különleges napon a lány részt vett a rendőrök eligazításán, ahol találkozott a kapitányság vezetőjével dr. Pilisi Gábor ezredessel is. Ezután dr. Buda Bernadett őrnagy kíséretében betekinthetett a bűnügyi technikusok munkájába, amelynek során megismerte a rabosítási eljárás folyamatát, az ujjnyom rögzítést, a bűnügyi technikai labort, valamint a helyszínelő mikrobuszt. Kipróbálta a fémkereső készüléket, valamint erősíthetett a rendőrök edzőtermében is. Ezt követően az egyenruhások rendőrautóval vitték Kittit a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kutyatelepére, ahol Nolant a nyomkereső kutyát meg is simogathatta. A rendőrök megmutatták Kittinek a bűnmegelőzési kabinetet, ahol különböző prospektusokat és kiadványokat kapott, majd megtekintette a közlekedésrendészeti kiállítást. A nap zárásaként a fiatal lány a rendőrökkel közösen gyalogosan járőrözhetett a város piacán. A vendéglátók ajándékcsomaggal búcsúztak Kittitől, aki megköszönte a felejthetetlen napot.   

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Orvhalász rendőrkézen

Halászati őr ért tetten egy férfit a Zala folyónál, akit a rendőrök orvhalászat miatt előállítottak.

 

Dohányboltból lopott

A rendőrök elfogtak egy 37 éves mosonmagyaróvári nőt, aki az egyik helyi Nemzeti Dohányboltból különböző termékeket lopott el.

 

Lopás miatt keressük őket

A szegedi rendőrök a lakosság segítségét kérik két férfi azonosításában, akik az egyik szegedi bevásárlóközpont ékszerüzletéből több aranyékszert tulajdonítottak el.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki a belvárosban ellopott egy kerékpárt.