Neked munka, nekem álom

2017. 06. 02., p - 13:31
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök munkájába kapott betekintést a várdombi Csabók Kitti Szekszárdon.

A „Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” program egy olyan egyedi kezdeményezés Magyarországon, amely lehetőséget ad a fogyatékkal élő emberek különböző munkáltatókkal történő kötetlen találkozására. A Kék Madár Alapítvány felkérésére a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai fogadták a várdombi Csabók Kittit 2017. május 31-én délelőtt a kapitányság épületében. Kitti elmondta, hogy nagyon szereti a rendőröket, és mindent, ami a rendőrséggel kapcsolatos. Régi álma volt, hogy eltölthessen egy napot közöttük.

A különleges napon a lány részt vett a rendőrök eligazításán, ahol találkozott a kapitányság vezetőjével dr. Pilisi Gábor ezredessel is. Ezután dr. Buda Bernadett őrnagy kíséretében betekinthetett a bűnügyi technikusok munkájába, amelynek során megismerte a rabosítási eljárás folyamatát, az ujjnyom rögzítést, a bűnügyi technikai labort, valamint a helyszínelő mikrobuszt. Kipróbálta a fémkereső készüléket, valamint erősíthetett a rendőrök edzőtermében is. Ezt követően az egyenruhások rendőrautóval vitték Kittit a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kutyatelepére, ahol Nolant a nyomkereső kutyát meg is simogathatta. A rendőrök megmutatták Kittinek a bűnmegelőzési kabinetet, ahol különböző prospektusokat és kiadványokat kapott, majd megtekintette a közlekedésrendészeti kiállítást. A nap zárásaként a fiatal lány a rendőrökkel közösen gyalogosan járőrözhetett a város piacán. A vendéglátók ajándékcsomaggal búcsúztak Kittitől, aki megköszönte a felejthetetlen napot.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.